Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 8 april 2020

Sträckläsning Den där dagen av Kim M Kimselius

Sträckläsning Den där dagen av Kim M Kimselius 

Kristina Simar har läst och recenserat min bok Den där dagen. En bok som är baserad på självupplevd händelse. En bok som var svår att skriva, men nödvändig. Den låg i byrålådorna i 30 år innan jag vågade visa orden för någon. På bilden ser du mig springa för livet som ett grönt streck ovanför vattnet. Nedan kan du läsa vad Kristina Simar tyckte om boken.

Det är en ungdomsbok som tar upp hur livet för en tonåring plötsligt kan förändras. Att ungdomar inte alltid vill prata om sådant som hänt, varken med en vuxen eller vänner. Kanske är det ibland lättare att bära något inom sig? Även om det inte är rätt sätt att bearbeta en frustration på.
I denna ungdomsbok får läsaren träffa Angelica som är sjutton år. På ett fotbollsläger får hon vara med om en fruktansvärd händelse. Hon vågar inte berätta om det hon upplevt för någon vuxen eller vän, utan håller allt inom sig själv. Läsaren får ta del av hennes känslor och hur psykiskt dåligt hon mår. Hon berättar med starka ord om hur hennes liv var innan fotbollslägret. Hur hon tänkt sig sitt framtida liv, hur trevligt hon hade det med sina vänner, och om hennes funderingar kring studier. Angelica berättar även om sin pojkvän som hon var så lycklig med. Hela hennes liv och alla framtidsplaner gick i spillror bara över en natt. Vad det var som hände får du veta om du läser boken.

Kim M. Kimselius skriver ungdomsböcker som även passar vuxna och den här var jag tvungen att sträckläsa från början till slut. Texten var lättläst men ändå väldigt givande. Boken var mycket sorglig och handlingen känslosam. Kristina Simar
Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!