Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 3 maj 2020

Grannar i död och lust av Olséni och Hansen

Grannar i död och lust av Olséni och Hansen

Man blir glad när man läser en bok av Olséni och Hansen, trots att det handlar om ond, bråd död. Men det som gör deras böcker till en njutning att läsa är att det inte i detalj beskrivs lemlästade kroppar och blod. Det är lagom mycket död, på ett hjärtligt sätt.

Huvudpersonen är Ester Karlsson, med K. Hon är änka och bor tillsammans med sin kakadua Roland. Honom behandlar hon som ett barn och skämmer bort. Hon bor i bostadsrättsföreningen Lärkan. Det är dags för städdag och den blir mer dramatisk än någon kunnat drömma om.

Först försvinner en av de nyinflyttade grannarna, sedan hittas han död ovanpå taket till cykelskjulet. Men det slutar inte där. Fler mord och polisen riktar blickarna på Ester, som alltid lyckats befinna sig där någon blir mördad.

Ester bestämmer sig återigen för att ta reda på vem som är mördaren och hon drar sig inte för någonting för att avslöja mördaren.

En härlig bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa.

Grannar i död och lust är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K och uppföljaren Ett lik i garderoben - båda härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor. 


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!