Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 24 juni 2020

Mördarsniglar - Författarens vedermödor

Mördarsniglar - Författarens vedermödor

De stjäl orden för mig, Mördarsniglarna, tar tiden ifrån mig och äter upp mina grönsaker och växter. Inte ens på verandan får kryddväxterna vara ifred. Där satt en hel hög med mördarsniglar och mumsade på Basilikan och Myntan. Salvian brydde de sig inte om, än så länge.

Det här var tidigare en fin dahliaplanta. I natt har ett gäng Mördarsniglar haft party i krukan och ätit upp alltihop.

Krukväxten bredvid finns det lite kvar av, än så länge.

Jag för en intensiv kamp mot mördarsniglarna, varje morgon och kväll går jag ut med saxen och klipper itu dem. Ibland inbillar jag mig att de är som amöbor och bara delar på sig och blir fler, för det verkar inte bättre. Men jag vet att så inte är fallet, för Mördarsniglarna liksom smälter när man klipper dem och nästa gång man kommer till den smälta högen av mördarsniglar ligger andra mördarsniglar och mumsar på sina tidigare kompisar. Kannibaler! Inte konstigt att de kallas mördarsniglar.

De stjäl tid från mitt skrivande. Jag missar trädgårdens praktfulla blomning, eftersom jag hela tiden går med blicken i marken och letar mördarsniglar. Nåväl, leta är inte rätta ordet, för de finns precis överallt, vart än min blick går ligger de där, inte en och en utan flera i grupp, som om de har party.

Någon kanske tänker "Myskankor", skaffa dig sådana. För Myskankor äter mördarsniglar, men på vår 2 tunnland stora tomt skulle de bli proppmätta på ett litet tag och förmodligen spricka innan de kommit ens halvvägs över tomten. Dessutom skulle hundarna inte få en lugn stund på grund av myskankorna.

En vän berättade om en valpköpare som ringde och frågade hur många kalorier en mördarsnigel innehöll, för hennes valp åt friskt av alla mördarsniglar. Önskar nästan att jag hade en sådan hund, eller en hel flock, då hade det varit rensat i ett litet nafs med ett gäng Berner Sennenhundar som glupskt slukar alla sniglar.

Här ser du Kotten, Kiara och Smilla. Ingen av dem äter Mördarsniglar, tyvärr...


Kopparband, ja, dags att sätta upp det på trappan till verandan, så kanske jag i alla fall får ha mina kryddväxter i fred. Det känns liksom inte värst fräscht med sallad och kryddor fulla av snigelslem...

Undrar hur jordgubbarna ser ut under väven. Förmodligen slukade av mördarsniglarna...

Om jag inte hade skrivit historiska äventyrsböcker kanske mördarsniglarna hade kommit med på ett hörn av mina böcker. Men på den tiden fanns inte den här plågan. Undrar varför de egentligen finns, de verkar inte ha någon fiende som vill äta upp dem, förutom Myskankorna då.

Nåväl, nu är det dags för morgonpromenad innan det blir för varmt. Vi har redan varit en runda på tomten och mördat Mördarsniglar. Hann knappt resa på ryggen innan det var dags att böja den för att klippa itu fler mördarsniglar.

Hur har din dag börjat?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!