Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 26 juni 2020

Stormarnas imperium av Sarah J Maas

Stormarnas imperium av Sarah J Maas

Det här är femte boken i serien Glastronen. Precis som alla tidigare böcker i serien, tog den här boken mig med storm, språket, uppbyggnaden av berättelsen, karaktärerna som har vuxit bok efter bok.

Många tror att det är här sista boken i serien, men så är inte fallet, bok sex och sju finns enbart på engelska: Tower of dawn och Kingdom of Ash. Jag vet inte om det är planerat att de här böckerna ska komma ut på svenska, men jag har inte tålamod, jag har laddat ned båda på engelska och börjat läsa.

Den femte boken, Stormarnas imperium, lämnade läsaren för en gångs skull lite ovetande om vad som skulle hända. Många saker knöts ihop, men en sak fick några läsare att skrika av ilska och ge boken bottenbetyg. Kan tyvärr inte avslöja vad som hände, men jag tror inte att de förstod att det skulle komma, inte bara en, utan två ytterligare böcker i serien.

Som vanligt var boken olidligt spännande, trådarna börjar knytas samman och läsaren förstår sammanhanget mer mellan de olika karaktärernas öden. En mycket bra bok, som dock dras ner lite på grund av slutet. Rekommenderar dig varmt att läsa den här serien om du tycker om fantasy.
 
Den långa färden mot tronen har bara börjat för Aelin Galathynius. Lojaliteter har brutits och vunnits. Där gamla vänskaper har ruttnat växer nya fram. Aelin har svurit trohet till prinsen vid hennes sida - precis som hon har gjort till det folk hon är fast besluten att rädda. Hon måste färdas långt, långt in i mörkret för att skydda de hon älskar. Samtidigt växer svarta krafter fram ur historiens fasor: krafter som står redo att göra allt för att ta över Aelins värld. Och den enda möjligheten till räddning, kan i själva verket innebära slutet på allt som Aelin håller kärt. 

I den femte delen av Sarah J. Maas succéserie Glastronen måste Aelin bestämma sig för vad - och vem - hon är redo att offra för att förhindra att Erilea fullständigt faller samman.

Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  

 

2 kommentarer:

  1. Kära Kim! Vet du om boken möjligtvis finns hos Nextory? De har en kampanj just nu där de erbjuder ljudböcker i 4 veckor gratis som en provperiod. Kram <3 Karin

    SvaraRadera
  2. Hej Karin
    Eftersom jag inte har Nextory vet jag inte om böckerna finns där. Men de finns på Storytel. Testa gratis i fyra veckor på Nextory så får du se om böckerna finns där.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!