Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 11 september 2020

Linux Uttagningen av Maths Claesson

Linux Uttagningen av Maths Claesson

Boken om Linux är en härlig fantasybok som inte gick att lägga ifrån sig. Här får jag möta Linux som drömmer om att bli rymdpilot. Det är hans absolut högsta dröm. Varje kväll, och natt, studerar han stjärnorna genom sitt teleskop och drömmer sig bort. Lågt ovanför honom svävar rymdstaden Kristallstaden, och hans drömmer om att han som pilot ska föra människor dit på sitt rymdskepp.

Även på mattelektionerna drömmer han sig bort till rymden, något som får förödande konsekvenser på slutprovet. Han blir tvungen att studera matte hela sommaren. Det går inte så bra, eftersom tankarna hela tiden svävar bort till rymden.

En dag får han tips av sin bästa vän om att det är uttagning på Gröna Lund, där vinnaren blir Sveriges rymdambassadör och får flytta till Kristallstaden.

Linux bestämmer sig för att han ska vinna. Han får genomgå hårda tester tillsammans med hundratals andra ivriga ungdomar. Alla testerna kräver styrka, smidighet, uthållighet samt kunskap om rymden. Men det värsta av allt, det kräver höga betyg i matte. Något som gör att Linux dröm grusas.

Älskade den här boken. Linux är en härlig kille, som trots sin stora dröm inte trampar ned andra på sin väg till att uppnå målet. Istället väljer han att ställa upp för andra, även om det krossar hans dröm.

En bok du absolut måste läsa! Gör det!


  Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!