Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 12 september 2020

Linux Kristallstaden och Pandemi av Maths Claesson

Linux Kristallstaden och Pandemi av Maths Claesson

När man hittar en ny författare som griper tag och skakar om, med en härlig huvudperson och spännande intriger, då blir jag lycklig, både som läsare och författare.

Böckerna om Linux är oemotståndliga. Det går inte att sluta läsa. Miljöskildringarna tar mig med till rymden där jag blickar ut över stjärnorna, svävar tyngdlös och slåss med lasersvärd. En fantastisk fantasyserie. Jag hoppas innerligt att jag får återknyta bekantskapen med Linux för att se hur hans liv blir. Kommer han någonsin att uppnå sin dröm om att bli rymdpilot? Kanske kommer jag att få svaret i framtiden. Till dess tänker jag tillbaka på de tre böckerna jag redan har läst.

Igår recenserade jag första boken i serien: Linux Uttagningen. Alla tre böckerna är lika fantastiska. Läs dem!

Linux är äntligen på väg att förverkliga sin dröm om att en dag bli rymdpilot. Men i Kristallstaden ställs han inför nya, tuffare utmaningar - och i rymden får man sällan en andra chans. På rymdstationen Kristallstaden ska ett helt nytt liv börja för Linux. Kanske kan hans omöjliga dröm gå i uppfyllelse trots allt? Men livet i rymden är inte helt som han tänkt sig. Trots allt som är nytt och spännande upptäcker Linux att det kan vara ensamt att befinna sig tusentals kilometer bort från sin familj och sina vänner. I Kristallstaden väntar dessutom nya utmaningar. Med toppelever från hela Unionen är konkurensen mycket hårdare än på uttagningarna i Stockholm och Linux måste göra sitt yttersta för att hålla jämna steg. Den här gången är det dessutom på allvar, för i rymden kan minsta felsteg få allvarliga konsekvenser.

Pandemi är en samlingsvolym innehållande Uttagningen, Kristallstaden samt den nyskrivna boken Pandemi. Svensk science fiction när den är som bäst!

På rymdstationen Kristallstaden har ett helt nytt liv börjat för Linux, och han är närmare än någonsin att bli rymdpilot. Men tusentals kilometer bort hotas Jorden av en pandemi av gigantisk omfattning och när hans familj, vänner och Elvira behöver hans hjälp börjar allt falla samman. Och ännu längre bort glimmar stjärnorna i den outforskade djuprymden ... En omöjlig dröm, en uttagning, en enda chans att uppnå allt han någonsin har drömt om!

Böckerna om Linux har beskrivits som "oemotståndlig", "spännande, tänkvärd, omtumlande", "en in-på-huden-berättelse av unga människor och deras drömmar" och "som Harry Potter-böckerna fast i rymden". Uttagningen nominerades till "Slangbellan", priset till bästa barn/ungdomsboksdebutant och vann Barnboksplaketten "Din bok -vårt val".
 

Jag är helt lyrisk över samtliga böcker. Eftersom jag hade läst både Uttagningen och Kristallstaden när jag började med Pandemi var det bara att hoppa över de två första delarna. Men för dig som kanske inte har läst någon av böckerna rekommenderar jag dig att läsa Pandemi.  Även den en fängslande bok som inte går att lägga ifrån sig.

Rekommenderar varmt alla böckerna om Linux.

 

  Böckerna får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!