Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 15 december 2022

Döden i Gaillac av Peter May

Döden i Gaillac av Peter May

Peter May har skrivit flera olika serier och jag det här är min favoritserie. Jag tycker om Enzo Macleod, en kriminaltekniker utöver det vanliga. Handlingen i den här serien utspelar sig i Frankrike. I den här boken får läsaren lära sig en hel del om vinodling, samtidigt som man följer den spännande handlingen.

Gaillac i sydvästra Frankrike är känd för sina viner. När en av USA:s mest välkända vinskribenter, Gil Pretty, hittas marinerad i rött vin och upphängd på en vingård, iklädd en ceremoniell dräkt som bara används inom ett speciellt brödraskap, blir det Enzo Macleod uppgift att hitta den skyldige. Han upptäcker snart att någon vill stoppa honom från att lösa mordet, och inte tvekar för att mörda igen.

Älskar karaktärerna och miljöskildringarna, samt att jag får lära mig en hel del i den här boken. Att det dessutom inte går att sluta läsa förrän boken är slut är helt underbart. Läs den!
 

Döden i Gaillac är andra boken i serien om Enzo McLeod.
I svensk översättning av Leif Jacobsen.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!