Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 11 december 2022

Nattrov av Jeanette Bergenstav

Nattrov av Jeanette Bergenstav

Efter att ha läst första boken om Jennifer Sundin längtade jag efter nästa. Nu har jag äntligen läst Nattrov och är lika stormförtjust i den som i den första boken i serien.

Jag har älskat allt jag har läst av Jeanette Bergenstav. Hon skriver inte läsaren på näsan, hon har oväntade vändningar i sina berättelser, starka karaktärer och bra historier.

Så även i Nattrov. Journalisten Jennifer Sundin är en kvinna med många problem, något som inte sätter stopp för hennes framfart, även om hennes kropp många gånger gör det. Författaren skildrar lidelsefullt hur det är att leva med kroniska besvär, det gör nästan ont i mig när jag läser.

Jeanette Bergenstavs kärlek till hundar märks tydligt i skildringen av huvudpersonens hund Goblin. 

Nattrov griper tag i mig från första sidan för att inte släppa greppet förrän boken är slut. Den är spännande och har ett starkt framåtdriv hela boken igenom, precis som en bra deckare ska vara.

Jeanette Bergenstav är en riktig deckardrottning med förmågan att hålla läsaren i ett hjärngrepp genom hela boken.

Rekommenderar dig varmt att läsa boken, och även den första boken i serien, Syndoffer.
 

En ung man hittas naken mitt på vägen i vinternatten. Han är död.

Chocken i den lugna Göteborgsförorten är stor och journalisten Jennifer Sundin får i uppgift att rapportera. Hon gräver i den dödes förflutna och skräms av det meningslösa våld som breder ut sig bland unga.

När en kvinna försvinner efter en utekväll dras Jennifer in i fallet och hamnar oväntat i dramats absoluta mitt. Samarbetet med polisen blir komplicerat och spåren leder i flera riktningar. Någon ljuger, men vem?

Samtidigt försöker Jennifer få ihop sitt nya varannan vecka-liv och hantera den oro som sakta växer. Det blir svårare än någonsin när fallen hon skriver om tränger sig hela vägen in i hennes hem. Klockan tickar och insatsen är hög – liv eller död.

Nattrov är en tät, välskriven deckare om den orädda frilansjournalisten Jennifer Sundin. Det är den fristående uppföljaren till Syndoffer, som utsågs till en av årets bästa debuter och fick ett strålande mottagande av både läsare och recensenter.


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!