Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 13 december 2022

Kimselius behärskar konsten att skapa spänning Resa utan slut

Kimselius behärskar konsten att skapa spänning Resa utan slut

Resa utan slut är något helt annat än vad jag normalt brukar skriva. Det är en thriller och en vuxenbok. Men precis som med mina barn- och ungdomsböcker som läses av lika många vuxna, är jag övertygad om att även mina yngre läsare kommer att slänga sig över den här boken.

Baksidestext: Tänk att befinna dig på ett flygplan på 10.000 meters höjd, gå på toaletten och hitta en bomb där sekunderna tickar iväg. Din värsta mardröm. Är du hjälten som lyckas dra rätt kabel och genom det förhindra katastrofen? Det är något Mischa funderar över när hon ställs inför sin värsta mardröm.

 

Recension av ”Resa utan slut
av Kim M Kimselius

Kim meddelade mig att jag är den första som har läst hennes senaste bok ”Resa utan slut”. Hon är intresserad av att få veta vad jag men även kommande läsare tycker.

Som vanligt, när det gäller hennes böcker, är denna bok spännande och handlingen växlar mellan olika personer. Den lättlästa texten och de fängslande korta kapitlen frestar dig att fortsätta läsa och det är svårt att lägga ifrån sig boken.

Mischa som är en erfaren flygvärdinna ska äntligen flyga till Singapore på semester, en stad som hon tycker om efter flera besök i tjänsten. Hennes mamma ska vara hundvakt medan hon är bortrest. Den känslosamma reaktionen från hennes älskade hund vid avskedet och ett skriftligt hot samma morgon bidrar till en plötslig flygrädsla och farhågor inför flygresan. På flygplatsen studerar Mischa misstänksamt sin omgivning, resenärer och medpassagerare.

Händer verkligen det jag läser eller är det bara en mardröm?

Så är passagerarna på flygplanet och efter att ha kommit på plats beställer Mischa en drink av flygvärdinnan som är hennes vän och kollega. Hon upptäcker en annan kollega ombord som inte är i tjänst och som uppför sig märkligt. Även andra personer som hon har sett i avgångshallen finns ombord.

Är någon terrorist? Finns det en bomb ombord? Ska planet evakueras? Är det ännu en mardröm?

Mischa är fortfarande vid gaten och tvekar om att gå ombord. Hon får veta att man väntar på henne och ett par andra resenärer. Ska hon lita på sin intuition och varna besättningen?

Finns det en okänd man bakom hoten? Är det en skoningslös man utan samvete som vaktar, misshandlar och manipulerar kvinnor i sin omgivning? Vill han hämnas på personer som ha råkat förnärma honom eller som inte ha visat honom tillräcklig respekt, utan tanke på att oskyldiga kan råka illa ut? Kan han stoppas?

Kim behärskar konsten att skapa spänning ända fram till den sista sidan!

Lena Andersson

 

Tack snälla Lena för den fina recensionen!  


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!