Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 18 januari 2010

Boudicca, kelternas krigardrottning

Boudicca är min senaste lästa researchbok i arbetet med boken om Theo och Ramona och romarriket. Boken handlar om kelternas krigardrottning Boudicca.

När Boudicca föddes fanns fortfarande varg och björn i skogarna i Britannia (England). Hon tillhörde Icena stammen hos kelterna som var modiga och stolta krigare.

Det fanns många olika stammar bland kelterna och de slogs med varandra. Medan Boudicca växte upp anlände romarna till Britannia. Kelterna slogs mot romarna, men en efter en föll stammarna.

Boudicca gifte sig med stammens hövding Prasutagus som ingick allians med romarna för att skona sitt folk. Många av Iceni stammens krigare var arga på kungen pga detta. Boudicca födde två döttrar som växte upp till vackra unga flickor. Kung Prasutagus blev sjuk och dog.

Då bestämde sig drottning Boudicca för att hon skulle styra över stammen i sina döttrars namn, men romarna ansåg inte att en kvinna kunde leda sitt folk. Dessutom hade hon ju bara döttrar, sa romarna.

Kung Pasutagus hade testamenterat halva sitt kungarike till romarna för att bibehålla freden, men romarna lade beslag på hela kungariket. De anföll Boudicca och hennes folk och misshandlade dem. Romarna ansåg att drottning Boudicca inte var något hot och lät henne leva.

Det var romarnas största misstag...

Blev ni nyfikna på att veta mer om Krigardrottningen Boudicca?

Tanken med detta inlägg är att du ska kunna följa arbetet med mina böcker om Romarriket (arbetstitel) och Theos Pompeji. Med andra ord kommer jag efterhand att berätta mer om vad jag har läst och vad jag arbetar med.

Tycker du att det låter som en bra idé? Kommentera gärna.

Kramisar Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!