Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 11 mars 2010

Lära för livet - Läromedelsmässan Kristianstad

Mässor är roliga, men också arbetsamma, långa dagar, mycket bärande och packande, långa arbetspass och många underbara möten.

På Bokmässan i Göteborg har vi en stor monter med personal och mässan är jättestor, hinner aldrig se hela när jag är där. Det kommer ungefär 100.000 besökare varje år till den mässan.

Igår var jag på Läromedelsmässan i Kristianstad, en betydligt mindre mässa, men åh så trevlig. Det känns som att träffa gamla vänner när jag kommer dit. De flesta känner jag igen och de känner igen mig. Några nya ansikten dyker upp ibland.

Där jag står kan jag överblicka hela mässlokalen. Det är spännande att vandra omkring och se vad det finns på alla andras bord. Givetvis är det läromedel i alla dess former. Spännande att se utvecklingen. Igår testade jag en läspenna som man drar över text och så är det en röst som läser upp det pennan just har läst in. Wow! Jag blev imponerad, för många kanske detta är en vardagssak, men jag hade aldrig sett det tidigare.
Det är mest lärare som besöker mässan, men en och annan fan dyker också upp. Här har vi ordförande i fanklubben på Facebook, Kristina, med sina barn. Både mamma och äldsta sonen är stora fan till mina böcker. Jättekul!

Lärarna blev överlyckliga när jag berättade om tävlingen "VINN EN FÖRFATTARE". Tror att det kommer att bli många tävlingssvar innan tävlingstiden går ut.

I år är Jan med på mässan, vilket jag var glad för, eftersom det stundtals var en hel del att göra. Jan och jag hamnade bland deltagare i nästa arrangemang på Yllan i Kristianstad "Goa Ungar", "Härliga Ungar", eller något sådant. Plötsligt fick en och en resa sig upp och presentera sig och så var det MIN tur... Jag reste mig och förklarade att jag var författare och ställde ut på dagens mässa. Arrangören blev eld och lågor och lyckades övertala mig att medverka även på deras arrangemang. Varken jag eller Jan var svåra att övertala, eftersom vi tyckte arrangemanget lät så roligt efter att personerna hade presenterat sina aktiviteter. Till det arrangemanget skulle jag gärna ta med mina barnbarn.

Men nu har jag inte tid att skriva mer om gårdagen, för jag ska göra mig klar att åka till Läromedelsmässan igen. Om ni har vägarna förbi Yllan i Kristianstad idag eller om fjorton dagar, titta in och hälsa på mig!

Kramisar Kim

4 kommentarer:

 1. Ojojoj det börjar bli MÅNGA böcker nu va? Dags för två bord kanske snart kanske?

  Kramar Roxana :)

  SvaraRadera
 2. Du har ett spannande liv du ocksa Kim! Nar jag kommer till Sverige i sommar sa maste jag kopa nagra bocker av dig.

  I morgon har vi internationell dag pa mina barns skola, sa jag ska nu forbereda lite till den innan jag ska till tandlakaren. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Hej Eva

  Så kul att du ska till Sverige i sommar. Håll utkik om jag är och signerar någonstans i närheten så kanske vi kan ses... (Du hittar signeringstider på min hemsida www.kimselius.se)

  Går dina barn i Svenska skolan? Jag vet att de läser mina böcker där.

  Jag ska också till tandläkaren om bara en liten stund.

  Ser fram emot ditt nästa blogginlägg!

  Kramisar Kim

  SvaraRadera
 4. Hej Roxana

  Jo, jag insåg det när jag började packa upp böckerna: bordet var alltför litet! Till nästa år är det ytterligare två titlar, så det får bli två bord 2011.

  Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!