Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 8 mars 2010

Tiden rusar iväg

"Å, nu är det bara fem månader kvar tills de nya böckerna om Theo och Ramona kommer ut", skriver fansen och jag tänker "Hjälp! Nu är det bara tre månader innan böckerna ska gå till tryckning..."

Förstår inte hur tiden bara rusar iväg, alldeles nyss var det nyår och ett helt nytt år låg blankt framför mig. Gott om tid att skriva alla mina böcker. Men icke...

Ödet lägger ibland krokben för de planer man har och så även i detta fall. Tola fördärvade sitt ben och tiden räcker inte till, eftersom det är rehab besök i Växjö varje vecka och många, många promenader varje dag med henne. Vilket givetvis går ut över den tid jag kan skriva. Dessutom ska de andra hundarna ha sina promenader.

Men jag skriver på och är snart klart med Theos Pompeji. Ja, jag är faktiskt så nära slutet att jag inte har tid att skriva mer på min blogg idag. För nu ska jag skriva på min bok. Inspirationen flödar!

Kramisar Kim

4 kommentarer:

 1. Vi har läst din bok "Vikingaträl" som en del av vårt arbete med Vikingatiden i år fyra. En av eleverna kommenterade; "Om Kim skulle skriva en bok om Andra världskriget skulle jag läsa den!" Jag är inte så insatt i din produktion så jag vet inte om du redan har gjort det. Annars så har du fått ett tips nu :-)

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny

  Tack för att du skrev här i kommentarer. Du kan hälsa din elev att 2011 kommer boken om Andra världskriget. Vill du se alla mina böcker som har kommit ut kan du gå in på http://www.kimselius.se/bocker.html.

  Ni har väl inte missat tävlingen "Vinn en författare" här på bloggen? http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/03/tavling-vinn-en-forfattare.html Kanske har ni turen att vinna ett författarbesök?

  Kramisar Kim

  SvaraRadera
 3. Häftigt med din läsarkontakt! Jsg är mycket imponerad! Har fått uppskattning från ungdomar som liknar den du får några gånger utanför klassrum och bibliotek. Och det är riktigt coolt. Extra coolt, eftersom barn och ungdomar mer sällan bryr sig om hur det bör vara, utan utgår mer från sina hjärtan.

  SvaraRadera
 4. Hej Victor

  Läsarkontakten betyder mycket för mig. Det är inspirerande att få höra "röster" från läsarna, som uppskattar det arbete jag lägger ned på faktaläsning och researchresor.

  Dessutom tycker jag det är jättekul att du skriver och berättar om din upplevelse med läsarkontakter. Håller med dig om att ungdomarna talar direkt från hjärtat.

  Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!