Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 24 november 2010

Föreläsning för Bokjuryvinnaren Holmsjö Skola i Blekinge

I våras vann klass 4 på Holmsjö skola ett författarbesök av mig när de skickade in sitt bidrag till Bokjuryn.

Idag var det dags för besöket. Eleverna gick nu i 5:an. Två elever hade flyttat, varav den ena hade möjlighet att komma för att vara med på mitt besök i klassen. Jättekul.

På översta bilden ser du hela klassen samlad, med mig, läraren, bibliotekarien och rektorn i bakgrunden. Fotograf är Patric Söderström, som kom för att fotografera för tidningens räkning.

Jag mottogs med rungande applåder när jag kom in i klassrummet och blev för en stund alldeles stum av mottagandet.

Ser ni änglaglorian jag fått på bilden? Här står jag framför de 18 ivrigt lyssnande eleverna. De satt som tända ljus medan jag pratade på.

Filip hade turen att vinna utlottningen av en av mina böcker. Givetvis fick han boken signerad.


Både bibliotekarien Magnus, läraren Christian (som jag tycker ser ut som en riktig snapphane, kanske påverkad av hans stora intresse för snapphanar) samt rektorn Ulf lyssnade på mitt föredrag. Här är det elevernas frågestund. Det märktes att alla hade engagerat sig mycket i mitt besök, för de var samtliga väldigt pålästa, både personal och elever. Därför blev det många intelligenta frågor.
Här passade jag på att ta ett foto på tidningens fotograf Patric, som kanske är mer van att själv stå bakom kameran. Eleverna tyckte det var kul att jag fotograferade fotografen. Ser du hur fint de har ställt upp en del av mina böcker i fönstret?

Här har jag smygfotograferat tidningsjournalisten, minns tyvärr inte hennes namn, även en glad elev fastnade på bilden.När föreläsning för 5:orna var klar gick vi vidare till biblioteket. Där satt två ivrigt väntande elever från 2:a klass, de ville också träffa författaren. Det visade sig att de var två blivande författare, lika ivriga i att skriva som jag var när jag var åtta år och bestämde mig för att bli författare. Jag fick läsa deras sagor och jag var imponerad, så imponerad att jag bad om att få deras autografer...


Alla ni som känner mig vet att jag ALDRIG lånar ut min autografpenna, eftersom jag tror att det betyder otur. Men dagen till ära fick de två blivande författarna låna min autografpenna. Något som jag förstod kändes mycket stort för de båda flickorna.

De skrev så vackert och höll så försiktigt i pennan, nästan som om den skulle kunna gå sönder. Jag ska spara deras autografer och minnas den här dagen, när de en dag är stora kända författare och jag sitter i min gungstol med en sjal över axlarna och läser deras böcker.


Här ser ni några av de sagor som eleverna hade skrivit.

Förr när jag reste runt och föreläste var jag otroligt trött och tömd på energi när jag kom hem. Nu för tiden får jag energi när jag håller föreläsningar, speciellt när dagen blir så inspirerande som den här dagen, med möten både med lärare, bibliotekarie, rektor, elever, journalist, fotograf och blivande författare. Dessutom bjöds jag på en jättegod lunch med nybakat bröd, vars doft fyllde hela korridoren redan vid min ankomst till skolan.

En dag som började med snöiga, hala vägar, fortsatte på ett mycket behagligt, mysigt sätt. Jag är glad att vägen inte var helt oframkomlig, för den här dagen skulle jag inte ha velat vara utan.

Ett stort tack till alla er som jag träffat idag, tack för all energi och inspiration som ni har skänkt mig. Nu ska jag gå och skriva på min nästa bok, som jag vet att ni ivrigt väntar på!

Kramisar från Kim

4 kommentarer:

 1. Så härligt att läsa om ditt besök och se de ivriga ansiktena på eleverna! :)Jonna

  SvaraRadera
 2. Hej Jonna. Kul att du tyckte om inlägget. Eleverna var jättemysiga. Kan varmt rekommendera en föreläsning där. Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Emma Holmsjö skola8 september 2011 17:02

  Hej Kim :) Det var kul att du var på vår skola och berättade om dina böcker och så. Superkul!:D Kram Emma :)
  ( Det är jag i Svart och vitrandig tröja)

  SvaraRadera
 4. Hej Emma
  Vad kul att höra ifrån dig. På lördag signerar jag mina böcker på Bokia i Karlskrona. Tittar du in?
  Hälsa dina klasskamrater!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!