Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 26 november 2010

Lyckad signering hos Bokia Killbergs i Växjö

Idag åkte jag i strålande solsken till Växjö. Det var länge sedan jag såg solen och det var härligt att se den igen. Sjöarna jag passerade hade börjat frysa till. Snön låg tjock över marken. Det kändes som en gnistrande kall januaridag, fast det bara var den 26 november.

Det var nyinvigning av Bokia i Växjö som nu ägs av Killbergs.

Bokhandeln har slagit på stort och det är flera signeringar den närmsta tiden. På söndag Cajsa-Stina Åkesson och på onsdag Andreas Carlsson från Idoljuryn. När jag ursäktade mig för att jag var besvärlig eftersom jag ville ha en annan stol, tyckte personalen inte det var någon konstig begäran. Andreas Carlsson begärde ordningsvakt till sin signering...

Riktigt så många kom det nu inte till min signering, så att det behövdes ordningsvakt. Skulle bra gärna vilja vara med och se hur det ser ut när det behövs ordningsvakt/livvakt vid en signering. Men jag skulle inte vilja ha det så själv.

Tycker det är perfekt med en jämn ström av intresserade så att jag får tid att prata med var och en. Ibland klumpar det ihop sig och då är det bara att försöka rikta mig till alla som samlats runt omkring.

Idag kom min facebookvän Malin och hälsade på. Hon hade sin bok Kinesiska Draken med sig, som hon höll på att läsa om. Dessutom köpte hon Riddarsvärdet och Faraos förbannelse, som hon redan hade läst, men tyckte var så bra att hon ville äga dem.

Det är alltid lika roligt att träffa alla dessa olika människor, få höra deras berättelser, se deras hängivna blickar på mina böcker och få dela med mig av min erfarenhet när det kommer skrivsugna. Att signera är en en mycket givande del av författarskapet.

Som vanligt när jag signerad var bordet placerat vid ingången. Det är en konst att klä sig rätt beroende på vilken butik jag ska till. Är det ett köpcentrum kan jag lätt bli för varm, är det i en butik som ligger med dörr ut till gatan blir jag snabbt kall. Vilket gällde idag. Tyckte att jag hade tagit rätt kläder på mig, lager på lager, men eftersom temperaturen hade sjunkit till -7 var det ovanligt kallt idag. Kroppen hade inte hunnit ställa om sig. Jag kände inte kylan när jag var där, men när jag gick därifrån kände jag hur kylan liksom kröp in genom fötterna, ut i hela kroppen och jag såg en bild inom mig hur jag långsamt förvandlades till en is-staty som skulle bli kvar hela vintern på gatorna i Växjö. Kunde inte sluta frysa när jag kom hem. Och då var jag tvungen att gå ut med hundarna... Gissa om jag tog på mig mycket kläder! Nu har jag äntligen blivit varm igen.

Ja, då är ännu en signering före jul avklarad. Imorgon ska jag till Kristianstad och på söndag till Höör. Nästa helg är det Stockholm som gäller. Sedan är det Skåne ända fram till jul.

Nu ska jag gå och packa väskan inför morgondagens resa. Kanske vi ses på Bokia i Kristianstad imorgon. Heller vid någon av de andra signeringarna. Kika in här till höger på bloggen så ser du samtliga datum, tider och platser dit jag kommer före jul. Eller titta här på min hemsida.

Vi ses!

Kramisar Kim

2 kommentarer:

  1. Tack snälla, söta Kim för att du lagt upp widgeten här i din blogg!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Helena: Klart jag stödjer din kampanj! Hoppas det får effekt och att din pappa blir bra! Tänker på er. Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!