Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 8 oktober 2011

Boktips: Rödhaken av Jo Nesbo

Av en händelse blev en av mina första e-böcker en bok av Jo Nesbö. Sedan den dagen har jag läst eller lyssnat på många av hans böcker. Senaste boken var Rödhake.

Harry Hole begår ett svårt tjänstefel och förflyttas till en ny avdelning där hans efterforskningar för honom till Oslos nynazistiska kretsar. Någon under kodnamnet Prinsen tycks styra verksamheten med järnhand. Harry misstänker att Prinsen finns mitt ibland Oslopolisen. Snart går det upp för honom att svaret på den gåta han efterforskar står att finna i den grupp av norska frontmän som kämpade på Hitlers sida under andra världskriget.
Samtidigt som en magnifik historia från andra världskrigets verklighet rullas upp, skördar en vålnad offer efter offer i ett lamslaget Oslo. Men detta är bara början, och allt tyder på att mördaren kommer att fullborda sitt blodiga verk den 17 maj. Nu kämpar Harry mot klockan…
Rödhake vann de norska bokhandlarnas pris år 2000 och korades 2004 till ”Tidernas bästa norska kriminalroman”. 

Det här var en otroligt spännande bok som jag lyssnade på i min MP-3-spelare. Promenaderna blev allt längre, eftersom jag ville höra hur det gick! Det var en otroligt spännande bok som jag varmt rekommenderar! För mig, som har läst/lyssnat på flera av de senare böckerna, var det kul att få lära känna en "ung" Harry Hole. Eftersom jag precis har släppt två böcker om andra världskriget, kändes den här boken väldigt nära tidsmässigt för mig och jag fylldes av saknad när boken tog slut!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

4 kommentarer:

 1. Den verkar spännande! Jag tror att den också får hamna på min att-läsa-lista :)

  SvaraRadera
 2. Hej Mochride
  Ja, den är otroligt spännande och läsvärd!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst någon av hans vuxenböcker. Har hört att de ska vara väldigt otäcka och råa (men det är inte det som är anledningen till att jag inte läst dem). Däremot läser jag just nu den andra boken om Doktor Proktor för Johan. Det var en överraskning för mig att Nesbö också skrivit barnböcker. De är ganska avancerade i språket, men Johan älskar dem. Han skulle dock inte klarat att läsa dem själv.

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid
  Jo, det stämmer att de är otäcka och råa, men de är också otroligt spännande. Vad härligt med barnbok av Jo Nesbo.
  Kanske du en dag testar även en vuxenbok av honom?
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!