Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 3 oktober 2011

Inlåst!

Vi har haft några superfina dagar här nere i södra Sverige, med riktig högsommartemperatur. I lördags var jag nere i Skåne och signerade på Akademibokhandeln Nova Lund. Det var +24 grader varmt och strålande sol.

Något som gjorde att det inte var så många människor som kom till köpcentrumet för att handla, vilket är förståeligt. Däremot hade jag väldigt trevligt med de människor som kom och hade många intressanta samtal.

När signeringstiden nästan var slut dök en av mina bloggvänner upp, Helena från Sicilien, som numera bor i Skåne. 

Det var första gången vi träffades, trots det kändes det som om vi hade känt varandra i flera år. För det är lite så det blir när man "pratar" med någon ofta över en blogg.

Eftersom det var så fint väder ville vi inte sitta inne i centrumet och fika och fick tips att gå till en butik som hade ett utefik. Personen som tipsade oss tyckte vi skulle ta bilen dit, eftersom det ju var på andra sidan parkeringen. Men vi gick, eftersom det var en sådan ljuvlig sommardag.

Vi hittade till fiket och även till uterummet. Där satt några personer, men en efter en gick de och till slut var vi ensamma, Helena och jag. Vi pratade och pratade, för vi hade mycket att tala om.

Plötsligt sa Helena: "Tänk om de har stängt och vi blir inlåsta!"

Just då såg jag en man som kom med en smörgås på en bricka inne i butiken och jag sa: "Nejdå, det är fortfarande folk som handlar."

Vad jag inte visste var att det var personalen som tog en fika innan de skulle gå hem.

Vi satt kvar ett tag till och pratade vidare. Plötsligt började det lukta hundbajs. Till slut var lukten så outhärdlig att vi bestämde oss för att gå. Vi kom in i butiken, som nu låg tyst och öde. Vi pratade på och gick mot entrédörrarna, som inte öppnade sig för oss.

Vi var inlåsta! Minns att tanken slog mig att det var tur att det var en möbelaffär, för då kunde vi hitta varsin skön soffa att tilblringa natten i. Men innan jag hann säga så mycket mer hörde jag en man ropa: "Nej nu kommer ni inte ut, för nu är det låst!"

Vi vände oss om och en leende man kom emot oss. Samma man som jag hade sett "köpa" en smörgås och tagit för givet att han var en kund.

Han skrattade åt oss och visade oss genom kontorslokaler och ut genom personalingången. Vi skrattade både Helena och jag åt händelsen. 

Det dröjde inte så länge innan vi började skratta åt en annan sak, för det var en inte hundbajs vi hade känt lukten av när vi satt på utefiket, utan det var någon bonde som hade spritt gödsel på åkrarna runtom köpcentret, för det riktigt stank "hundbajs" överallt.

Ja, det blev verkligen en trevlig dag nere i Lund, trots att jag arbetade. Men om man som jag älskar det man jobbar med, så är det aldrig några problem. Dessutom gjorde vädret mig på gott humör och fick mig att känna det som om jag var i München igen, där jag bodde ett tag för många år sedan. Och minnet förde mig till Oktoberfest i München, med värme, gemenskap, tivoli och god mat. 

När jag körde hem från Lund kändes det som om jag varit både i Lund, på Sicilien (genom Helenas berättelser) och i München (genom minnesbilder som kom tillbaka inom mig). Dessutom hade jag många samtal att tänka tillbaka på, ifrån alla de intresserade människor som stannat till och diskuterat mina böcker. Ja, det var sannerligen en jätterolig dag. Hoppas att även du har haft en jättefin helg och fått njuta av Brittsommar!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

8 kommentarer:

 1. Haha! Så kan det gå när man har mycket att prata om.

  SvaraRadera
 2. Hej Kristina
  Ja... Det var tur att någon av personalen var kvar!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Hahaha, tänk vad tokigt det kan bli :) Sånt där händer ibland och det blir en rolig historia av det som man kan berätta! Jag har förresten lånat två av dina böcker på biblioteket som jag ska läsa alldeles strax :) Ska bli spännande! Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Trillingnöten
  Ja, nu är det kul att berätta om det!
  Vad spännande att du lånat två av mina böcker. Lova höra av dig och berätta vad du tyckte om dem, eller tänker du blogga om dem?
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Ja, tur att det började lukta illa, annars kanske vi hade varit kvar än ;-)

  Så kul att träffa dig. Du är precis lika härlig och godhjärtat i verkligheten :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig dag du har haft!! Det blev så många olika saker som hände och det där med att ni nästan blev inlåsta kommer du säkert tänka på och skratta åt många gånger framöver :) .

  SvaraRadera
 7. Så roligt Kim att få träffa H. Jag som tänkt på henne en hel del, t.om. skrivit henne ett email för några dagar sedan. (H. vore roligt att höra av dig)

  Att de glömt bort er?!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Helena
  Ja, det var tur att lukten blev outhärdlig! TACK! Detsamma gäller dig, lika mysig och go som den person jag lärt känna i din blogg!
  Hoppas vi ses snart igen! Utan att bli inlåsta...
  Kram Kim

  Hej Ingrid
  Ja, det var en jättekul dag och som du säger, det där med inlåsningen gav dagen det där lilla extra som gör att den bevaras i minnet.
  Kram Kim

  Hej Katarina
  Ja, det var jättekul! Du får bli vän med Helena på Facebook och prata med henne där!
  Ja, de glömde bort oss där vi satt ute i den lilla trädgården, längst in i butiken, osynlig för alla som inte gick dit för att se efter om någon var kvar!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!