Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 6 oktober 2011

Siffror om Bokmässan 2011

För många är Bok & Biblioteksmässan i Göteborg årets största händelse. Den planeras ett år i förväg, sedan är det några intensiva dagar med fullspäckat program då man knappt hinner stanna upp och andas.

Det kan vara kul att få lite siffror för 2011 års bokmässa. För min del kändes det som om det var väldigt många besökare, framför allt på torsdagen, men besöksantalet nådde bara upp till 99.827 personer. Kanske det var fler som kom bort till vår del av mässan i år?

För de som gick på seminarier var det bråda dagar, eftersom det var 3.000 seminarier och programpunkter med mer än 2.000 medverkande! Mötte flera personer som skulle gå på både 8-9 seminarier per dag i fyra dagar!

International Rights Centre är bokmässans avdelning för rättighetshandel. Den avdelningen slog i år rekord med 81 förläggare och agenter.

Som du kanske vet var årets tema "Tre länder, ett språk - Tyskland, Österrike och Schweiz". Det var sammanlagt 95 tyskspråkiga förlag på bokmässan, något som är rekord jämfört med tidigare år. Just detta tema som genomsyrade bokmässan, bjöd på fler än 100 seminarier på scener, i montrar och även ute på stan.

Vet att många som inte kunde komma till bokmässan ändå kunde följa den på Facebook, på Twitter, på Bokmässan Community och på många bloggar, så även min.

Om du skulle vilja återuppleva en fläkt av bokmässan har du möjlighet att titta på flera av Bokmässans seminarier som filmades av UR Samtiden och SVT Forum. Programmen sänds i Kunskapskanalen. På www.ur.se/samtiden och på www.svt.play.se hittar du mer information om programpunkterna. Du har även möjlighet att se dessa seminarier på www.bokmassan.se inom snar framtid.

Lider du av "bokmässebaksmälla", vilket innebär att du saknar bokmässan, är dessa seminarium ett bra tillfälle att få lite av flärden av fläkten från bokmässan tillbaka i ditt liv.

För dig som för allt i världen inte vill missa nästa års bokmässa är det lika bra att boka in semesterdagar till den 27-30 september 2012 då nästa års bokmässa sker.

Här kan du läsa mina tidigare inlägg från och om  bokmässan i Göteborg.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!