Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 10 november 2011

Egenpublicerad författare sålde 1 MILJON E-böcker!

Drömmer du om att få din bok utgiven? Kanske är E-bok det rätta formatet för dig och din bok. Om du har tur går det lika bra för dig som för John Locke som Tina Back berättar om på Newsmill:

"Författare som själva ger ut sina böcker har länge haft dåligt rykte. Ibland välförtjänt, ibland inte. Att ge ut själv har likställts med att "riktiga" bokförläggare ratat böckerna. Och visst handlar det ofta om kvalitet, men lika ofta om att bokmanuset inte passar in i de etablerade säljbara nischerna som deckare, thrillers, chick-litt, självbiografier och böcker för barn. Fantasy och science fiction t ex har massor av svenska läsare, men inom de genrerna finns i princip inga svenska utgivare av svenska författare. Med e-boksformatet kan författare själva publicera och låta läsarna avgöra om boken är intressant för dem, oavsett genre. Den enformiga dieten av deckare kan äntligen brytas.

I USA och Kina, där e-boksläsandet tagit mera fart, är det just genre-litteratur som blomstrar. 2010 blev John Locke den första egenpublicerande författaren att sälja 1 miljon e-böcker. Less på att inte få sina verk utgivna och sålda, laddade han upp dem till eboksformat på nätbokhandeln Amazon för 0.99 dollar styck, ett lågt pris för en e-bok. Många Amazonkunder chansade på att John Lockes böcker var värd sin dollar. Efter att ha läst en, återkom de och köpte flera. Försäljningssiffrorna fick bokförlagsjätten Simon&Schuster att kontakta Locke för traditionell utgivning i år."


Visst låter det fantastiskt? Missa inte att läsa hela inlägget som är MYCKET intressant och kan ge dig flera tips om hur du ska bära dig åt för att få din bok publicerad.

Läs även:
Med egenutgiven e-bok tillfaller största inkomsten författaren.
Ge ut din bok som E-bok.
Läs e-böcker på mobilen.
Läsplatta/E-bok eller vanlig bok?

Avslutar med några fler intressanta ord från Tina Bark:
"I slutet av augusti var 5 av 25 e-böcker på New York Times topplista egenpublicerade. Trots att det fortfarande säljs långt fler tryckta böcker än e-böcker, är det en markant förlust av marknadsandelar för förlagsvärlden. I synnerhet som e-boksförsäljningen växer explosionsartat och har extremt låga omkostnader: tryck-, distributions- och förvaringskostnad saknas helt."

Ja, det är väl bara att sätta igång att producera din E-bok då?

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

4 kommentarer:

 1. Vilken framgångssaga!! Det är fantastiskt att det finns OLIKA vägar att möta sina läsare. Väldigt bra att du lyfter fram det.

  SvaraRadera
 2. Det stärker mig i min ambition att så småningom publicera. Att jag kan "ta saken i egna händer" om jag behöver.

  I morse i GP såg jag en annons. Det var Bokia som gjorde reklam för ett författarbesök. Och vem var författaren? Kicki Danielsson. Det är ju lite irriterande :-).

  SvaraRadera
 3. Något att ta till sig och tänka på!

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid
  Ja, det är sådant man bara brukar drömma om! Tack!
  Kram Kim

  Hej Ethel
  Ja, det är just det jag vill lyfta fram med det här, och många andra av mina blogginlägg, du kan klara att ge ut din bok själv!
  Lycka till!
  Ja, det verkar som om alla kändisar måste skriva en bok...
  Kram KIm

  Hej Jonna
  Ja, något att fundera över...
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!