Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 25 september 2012

"Den här boken var extra rolig att läsa" Livet på Citronodlingen om boken Snapphanar av Kim M Kimselius

Det har varit mycket snapphanar på sista tiden, först var jag med i Vem tror du att du är med Siw Malmkvist som snapphaneexpert, sedan blev jag uppringd och fick en förfrågan om jag ville medverka i en snapphanefilm, med många välkända skådespelare. Här kan du se programmet Vem tror du att du är, där jag medverkar.

Och nu kom en recension från Livet på Citronodlingen som har recenserat min bok Snapphanar och skriver "Just den här boken var extra rolig att läsa."

Baksidestext:
"I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död."

Omdöme:
Att jag gillar Kimselius böcker vet ni ju redan. Just den här boken tycker jag var extra rolig att läsa eftersom jag bott i trakterna där handlingen utspelas och därmed kände igen en hel del ortsnamn och platser. Det var också roligt med en liten uppfriskning av minnet, eftersom många detaljer faller i glömska, även om det är ett ämne som man är intresserad av.
Kimselius böcker om Theo och Ramona är ju egentligen ungdomsböcker, men eftersom man får med sig så mycket fakta tycker jag att dom passar lika bra för vuxna.


Du har väl inte missat att jag har skrivit ytterligare en bok om snapphanar: Snapphaneresan.
Alltid roligt att få mina böcker recenserade, men lite pirrigt också! Alla tycker vi olika, men som tur var tyckte Helena om boken! TACK!

Kramisar från Kim

Nu har du möjlighet att vinna någon av mina böcker signerade.
(Välj fritt bland mina utkomna böcker.)

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50. Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

1 kommentar:

  1. Vilken fin recension!! Men vad spännande, tackade du ja eller nej till filmerbjudandet? Läste artikeln, filmen verkar spännande!! Kram Isa

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!