Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 23 september 2012

Ge ut böcker på eget förlag: Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius, Lyckas med din bokutgivning av Sölve Dahlgren, Lars Rambe, Ann Ljungberg, Förverkliga din bokdröm av Joanna Björkqvist, Kristina Svensson

Att ge ut böcker på eget förlag kan vara en helt underbart, eftersom du bestämmer precis vad du vill skriva, och hur många böcker du vill ge ut per år. Det enda du måste se till att skaffa dig är läsare till dina böcker.

Sedan 2002 har jag gett ut mina böcker på eget förlag. 1997 debuterade jag på Wahlströms förlag med boken Tillbaka till Pompeji.

Idag när jag höll på att röja i min skrivarlya och bläddrade bland alla mappar med påbörjade och färdiga berättelser insåg jag vilken lycka det är att ge ut på eget förlag. Jag kan välja precis vilken bok jag vill, bearbeta den och ge ut den, eller skriva färdigt den och sedan trycka upp den. Jag bestämmer precis allt själv. Om jag vill ge ut fyra böcker ett år, då gör jag det. Och det är precis det jag har gjort i år: Att skriva med glädje, Mayafolkets Hemlighet, Den där dagen och Mysrys.

Om jag hade haft pengar och tid hade jag dykt ännu djupare i mina manushögar och kunnat ge ut ett par böcker till! Men de kanske kommer nästa år.

Nu finns det många bra böcker att läsa innan man ger sig i kast med att ge ut sina böcker på eget förlag. Först och främst vill jag tipsa om min egen bok


Beskrivning:
Älska orden lika mycket som jag gör
Det här är ingen självbiografi, eller övningsbok i skrivandet. Den här boken handlar om kärleken till orden, något jag kallar för Sagans kraft och Ordens makt.
Här vill jag visa dig hur lätt det är att skriva, om du gör det på rätt sätt. Med dina ord kan du förändra en hel värld, du kan skänka glädje och inspiration, få läsarna att gråta och förflytta dem i tid och rum. Du kommer att bli en riktig trollkarl när du behärskar Sagans kraft och Ordens makt.
I den här boken tar jag dig med från början till slut. Jag berättar om min väg till författarskapet, och jag delar med mig av allt det jag har lärt mig sedan jag debuterade som författare 1997.
Min förhoppning är att du, efter att ha läst den här boken, ska älska orden lika mycket som jag gör.
Slå dig ned i lugn och ro och låt mig genom ordens magi förflytta dig in i bokens värld.
Kramisar från Kim M Kimselius

Här kan du se några av bokens 63 kapitel:
Tips för dig som drömmer om att bli författare
Skriv en bok
Kött på benet
Gestaltning
Hitta ditt författarspråk
Första meningen
Motivation och disciplin
Korrekturläsning
Skrivkramp
Tid att skriva
Bygg upp din berättelse
Bokens namn
Spökskrivare
Hur långt ska ett kapitel vara
Antal manusblad
Dags att skicka till förlag
Bokomslag från idé till färdigt omslag
Föreläsningar
Ge ut på eget förlag

"Kim, man blir så lätt förälskad i dig, dina böcker, dina karaktärer och din öppenhet och din förmåga att dela med dig och inspirera! Årets nobelpris i självkänsla går till Kim M Kimselius!" Copywritern på författarsajten 1av3.se

"Dina tips har verkligen hjälpt mig extremt mycket ... Jag är bara 19 år och hade inte en tanke på att det kunde finnas möjlighet för mig att bli publicerad förrän jag hittade din blogg ... Jag hoppas att jag någon gång blir publicerad, du har fått mig att tro att det finns en möjlighet. Tack!" Anonym

"Vill bara säga, att jag alltså är imponerad av, inte bara dina berättelser som sådana, utan även av ditt mycket flödande och spänstiga språk!" Carsten Palmer Schale

Beskrivning:
I "Lyckas med bokutgivning" delar Sölve Dahlgren, Lars Rambe och Ann Ljungberg med sig av sina erfarenheter från framgångsrik egenutgivning och marknadsföring av böcker.
Har du (nästan) skrivit en bok och drömmer om att få den utgiven?
Ska du skicka den till ett förlag och hoppas på det bästa? Det finns en annan väg. Precis som tusentals andra kan du ge ut den själv. Det har aldrig varit enklare - rent tekniskt åtminstone.

Eller är du en av dem som redan provat en utgivning, men tyckte att det var rätt jobbigt och att resultatet kunde ha blivit bättre?
Det svåra är fortfarande att sälja sin bok, bygga läsekretsen och med den sitt författarnamn. Därtill kommer alla fallgropar kring formgivning, tryckning och distribution.

Detta är en värdefull handbok för varje blivande författare som vill marknadsföra

sig på bästa sätt och öka sina chanser till framgång.

Här får du lära dig vad som krävs för att boken ska bli snygg och välgjord,

hur du hittar dina läsare, får kontakt med media och lägger upp en fungerande marknadsplan.

Du lär dig mer om hur bokbranschen fungerar, vad du behöver tänka på och kraven du måste uppfylla för att kunna vara med och konkurrera med de stora förlagen.

Låt dig inspireras av egenutgivare som lyckats sälja tusentals böcker utan att ha börjat med ett stort förlag i ryggen. Kan de så kan väl du?

Förverkliga din bokdröm.

Förverkliga din bokdröm

- en handbok för dig som vill ge ut på eget förlag.

Drömmer du om att hålla din egen bok i handen? Nu är det dags att göra verklighet av drömmen. Att ge ut en bok är lättare än det låter. Och roligare.
Förverkliga din bokdröm blandar inspirerande berättelser med handfasta råd om allt från kärnläsare till releasefest. Begrepp som ISBN, pliktexemplar och inlaga förklaras på ett enkelt och överskådligt sätt. Boken ger också exempel på upplagor och berättar vad som är skillnaden på a-pris och f-pris.
Författarna Joanna Björkqvist och Kristina Svensson delar med stor entusiasm med sig av sina och 25 kollegors erfarenheter av att ge ut böcker. Allt för att också du ska kunna gå från en spirande tanke till färdig bok. Utan att göra deras misstag längs vägen. Joanna Björkqvist är journalist och debuterade 2011 med romanen Nära dig. Hon har ett förflutet som nyhetsreporter på Sveriges Television och har arbetat som lärare i svenska, engelska och bild i grundskolans senare del i över ett decennium. Kristina Svensson är vetenskapskommunikatör och debuterade 2010 med reseberättelsen Jakten på den perfekta puben. Hon har bott i Wales i två omgångar och ansvarat för arbetsgivarvarumärke på AstraZeneca i fem år.

Det finns många fler böcker om skrivandet, att jag nämner de här tre beror på att jag har bidragit även till de två andra böckerna och inte bara till min egen.

Nu finns det ingenting som hindrar dig från att ta tag i din dröm och sätta igång och skriva. Vill nämna några ord som jag hittade i en kommentar här på min blogg:

"Just nu läser jag din bok Att skriva med glädje. Den ger mig så mycket inspiration, att jag igår började på en skrivacirkel! Skriv, skriv, skriv heter den och nu skall jag försöka börja på min första distansuppgift att skriva 2 A4 sidor om någon händelse i mitt liv.
Tack Kim för att du skriver och ger oss andra tips!
Kram Astrid
"

Vill du veta mer om min bok Att skriva med glädje, kan du klicka på den här länken. Nedan kan du läsa om hur du kan vinna boken! Lycka till, både i tävlingen och med skrivandet!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50. Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

4 kommentarer:

 1. Ibland förstår jag inte varför inte alla ger ut själv. Friheten i det är ju total och man behöver aldrig kompromissa. Det låter mer och mer intressant för mig också.
  Din berättelse är så inspirerande. Och tack ännu en gång för biljetten till bokmässan, nu kan jag äntligen få träffa dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Anneli
  Ja, det är faktiskt helt underbart att ge ut böckerna själv. Men det är också ett risktagande. Ändå tycker jag allt att du ska fundera på det, för efter vad jag har läst på din blogg kan jag inte tro annat än att dina böcker blir bra!
  Tack! Det ska bli jättekul att träffa dig också Anneli. Påminn mig om vem du är, som jag just skrev på fb är jag rätt snurrig på mässan och kommer inte ens ihåg namnet på mina närmaste vänner eller släkten när de kommer. Usch, det är hemskt pinsamt, men så är det!
  Vi ses snart!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Tack Kim för att du tipsar om vår bok! Hoppas du gillar den när du får se den live också.

  Ses på Bokmässan!

  Kristina

  SvaraRadera
 4. Hej Kristina
  Det är jag säker på! Vi ses på bokmässan!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!