Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 24 september 2012

Enbokcirkelföralla har intervjuat Kim M Kimselius inför Bok och Biblioteksmässan i Göteborg

ENBOKCIRKELFÖRALLA har intervjuat mig, Kim M. Kimselius, inför bokmässan i Göteborg.

Här följer Karin Bergs intervju med mig:

Idag får ni möta författaren Kim M. Kimselius som skriver böcker för unga och oftast med ett historiskt tema. Kim är också egenutgivare samt mycket engagerad på sociala medier som blogg, twitter och facebook. De gånger jag har gått förbi hennes monter på Bokmässan så har det alltid stått flera fans där som vill ha sina böcker signerade eftersom Kim har många engagerade fans som hon dagligen har kontakt med.
Kim M.Kimselius är just nu aktuell med boken ”Mayafolkets hemlighet” 

Hej Kim M. Kimselius! Snart är det bokmässan, ska du dit i år?

Ska absolut till bokmässan! Har inte missat en enda gång sedan jag debuterade 1997.

Vad ska du göra där?
Sedan många år tillbaka har jag en alldeles egen monter på 16 kvm, B09:20 på bokmässan i Göteborg. Där finns alla mina utgivna böcker. I montern har jag möjlighet att träffa mina läsare och få en liten pratstund med dem. Jag kommer att befinna mig i montern alla dagarna, från tidig morgon till mässan stänger. På torsdagen föreläser jag på Unga Scenen 10.30-10.50. Då kommer jag att berätta om en av mina nya böcker: Mayafolkets Hemlighet. I montern kommer jag att även tala om de andra tre nya böckerna: Att skriva med glädje, Den där dagen och Mysrys. I år firar jag 15 år som författare och 10 år med eget förlag. Det vill vi fira tillsammans med läsarna och kommer därför att lotta ut 10 stycken böcker varje dag mellan 14.00-15.00. På torsdagen och fredagen lottar vi även ut ett författarbesök, vid samma tidpunkt som utlottningen av böckerna.

Var och när under bokmässan kan dina fans träffa dig? 
Mina fans har möjlighet att träffa mig i min monter B09:20 mässans alla dagar, från morgon till kväll, förutom när jag är iväg och äter lunch. Det brukar jag göra runt 12-tiden. När det är riktigt mycket att göra hinner jag inte gå ifrån montern, trots att jag har fyra personer som arbetar för mig. Underbara personer som kan mina böcker utan och innan och vet vilken bok som passar till varje person, oavsett ålder och intresse. Är mycket glad över att arbeta tillsammans med dem.

Många undrar varför jag i år kommer ut med fyra böcker samtidigt och inte sprider ut dem under året. Tanken var att det bara skulle bli Mayafolkets Hemlighet som kom ut i år. När jag upptäckte att förlaget firade tio år, kände jag att det var dags att slutföra de planer jag burit inom mig så länge: Att skriva en bok om skrivandet, om att få berätta hur det är att ge ut på eget förlag och om min erfarenhet som författare. Jag har sedan 30 år tillbaka haft en bok jag sagt till mina vänner är den bästa bok jag har skrivit, nu såg jag chansen att ge ut boken, Den där dagen, som är en mycket annorlunda bok mot de jag tidigare har skrivit. Det är en tonårsbok, en mycket stark skildring av en hemsk upplevelse. Har också länge tänkt att jag skulle göra böcker av mina blogginlägg, som nu har blivit rätt många. Istället för att göra det bestämde jag mig för att samla ihop alla de noveller jag har skrivit under 30 år, det blev novellsamlingen Mysrys. Det har varit mycket roligt att arbeta med boken, novellerna väckte minnen om flydda dagar, platser jag bott på, saker jag har upplevt.

Det känns som om jag verkligen firar i år, känner mig nöjd med att ha fått förverkliga målen, att böckerna har fått se dagens ljus och nått ut till läsarna. Nu väntar jag spänt på att få höra deras omdömen om de böcker som är något helt annat än de historiska äventyrsböckerna om Theo och Ramona. Men hur det nu än är, det är fortfarande jag som är författare, jag har samma språk och har bäddat in min skrivglädje i en fängslande ordväv i de nya böckerna, precis som i de tidigare. Tror inte att någon läsare blir besviken.

Vilket seminarium kommer du inte att missa?
Brukar missa varje seminarium, eftersom jag inte vill missa mina fans. De är mer värda för mig än att gå och lyssna på någon annan som talar. Många läsare har rest långt för att träffa mig och därför försöker jag att vara i montern så mycket som möjligt för att inte göra dem besvikna. Sedan jag var och föreläste i Finland under 2008-2009 har fans kommit ända från Finland varje år för att hälsa på mig under bokmässan. Helt fantastiskt!

I år handlar bok och bibliotek om nordisk litteratur. Har du en nordisk författare/bok som du vill tipsa om?
Det finns många mycket duktiga nordiska författare, men den som direkt dök upp i mitt huvud är Arto Paasilinna. Den första bok jag läste av honom var Kollektivt självmord och jag tror aldrig jag har skrattat så mycket någon gång tidigare, en helt underbar bok. Efter den har det blivit många fler böcker av författaren.

Den här bokmässan betyder mer än någonsin för mig, och jag ser med spänd förväntan fram emot att få möta mina fans och läsare.

Ja, nu vet ni lite mer om mig, och om vad jag ska göra på bokmässan. Hoppas att vi ses i min monter. Har du inte möjlighet att komma dit, kanske du har turen att vinna en signerad bok i nedanstående tävling. Lycka till! 

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50. Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!