Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 6 mars 2013

"Le och hela världen blir din" Du mår bra av att le och det smittar!

Ett inlägg jag gjorde på twitter fick många att kommentera och jag fick också en bra förklaring på mitt inlägg. Så här skrev jag:

"Varför ler jag när jag skriver något snällt, eller läser något trevligt. Det är ju ändå ingen som ser mig! :-D"

Tack vare min twittervän Linnéa hittade jag till den här fina artikel på Må bättre, som förklarar varför vi mår så bra av att le. Läs och LE!!!


Le dig till lycka och bättre hälsa

När vi ler delar vi vår lycka med andra. Leendet är en naturlig reaktion och sker ofta automatiskt. Men leendet sätter också igång hjärnans aktivitet och det påverkar i sin tur hela kroppen. Hur ofta ler du på en dag? Att le är bra för hälsan och ditt sociala liv. Här får du veta varför!

Att le kan göra dig lycklig (även när du är olycklig)
Bara genom att le skickar du budskap till din hjärna att du är lycklig. När du är lycklig producerar kroppen lyckohormonet endorfin. Forskning har visat att bara genom att härma olika känslouttryck svarar kroppen fysiologiskt som om man har känslan man härmar. Till exempel visade en studie att människor kände sig lyckliga bara genom att hålla en liten penna mellan tänderna, så att de imiterade ett leende. Det fungerar omvänt också, personer som blev uppmanade att rynka ögonbrynen kände sig mindre lyckliga. Så le även om du är olycklig så producerar kroppen endorfiner som får dig att må bättre.


Leenden smittar av sig
Le och hela världen ler mot dig! Forskare har funnit att leenden smittar! Bara något så enkelt som att se en annan person le aktiverar automatiskt dina ansiktsmuskler och du börjar också le, utan att du är medveten om det. Tyvärr smittar även negativa känslor och rynkade ögonbryn, så välj att le för att få världen att le tillbaka mot dig!

Du blir mer attraktiv om du ler
Vi ser ofta vackrast och lyckligast ut när vi ler, det är därför fotografen ber oss att le. Ett attraktivt leende får oss att vara mer tilltalande för personer av motsatt kön. Så ska du på date – le! Du kommer att känna dig lyckligare och blir mer attraktiv.

Du kan stressa av genom att le
Pröva att ta ett djupt andetag och le nästa gång du känner dig stressad. Leendet får din kropp att lugna ner sig, hjärtat och andningen blir långsammare och du känner mindre oro. Det fungerar vid träning också, när du känner att träningen känns tung, le och det kommer att bli lättare!

Den som ler får jobbet
Om du lägger stor tid på att välja rätt klädsel till jobbintervjun, tänk på att även klä dig med ett leende.  En studie har visat att personer som tittat på helkroppsfoton av okända människor oftare gav leende människor egenskaper som sympatisk, tillförlitlig, samvetsgrann och stabil. Egenskaper som de flesta arbetsgivare önskar, eller hur?

Leendet blir lätt till skratt
Det är omöjligt att skratta utan att först le. Skrattet har många hälsofördelar. Ett rejält skrattanfall är som en mini-workout som förbränner kalorier och tränar magmusklerna. Blodflödet stimuleras, blodsockret sänks, stressnivåerna sjunker och sömnen förbättras om man skrattar mycket. Skratt stärker immunförsvaret och du blir friskare! Så le och skratta ofta!

Det känns bra att le
Har du någon gång känt att det känns bra att le? Testa nu, visst känns det naturligt, levande och lyckligt!

Nästa gång du känner dig nere, försök att le. Känns det svårt, sätt på en rolig film, läs en rolig bok eller serietidning, ring en glad kompis. Du kan till och med läsa ordet "le" och må bättre. Forskning har visat att bara genom att läsa vissa ord kan man må bättre. Om du läser orden le, skratta osv aktiveras dina ansiktsmuskler, vilket skickar lyckosignaler till hjärnan, som skickar lyckosignaler till kroppen och får dig att må härligt bra!

Jag ler ofta, både genom glada gubbar :-) på nätet och när jag skriver, är ute på promenad, pratar med människor... Le mot nästa människa du möter, du ska se att ditt leende smittar av sig!

Ha en leende, glad dag! :-)

Kramisar Kim
 
Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! 

Min bok Mysrys får dig både att le, skratt och gråta. 
Läs mer om Mysrys.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!