Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 6 juni 2017

Så ska en nationaldag firas

Så ska en nationaldag firas

Idag är det Sveriges Nationaldag. Visst är det bra att det är en röd dag, men jag tycker inte om att det är på bekostnad av annandag pingst. Det var liksom den helgen alla hade tid att komma långväga ifrån för att hälsa på.

Det här året har vi tur. Nationaldagen ligger på en tisdag, annandag pingst är en klämdag och går att ta ledigt. Därför har vi släkten på besök, med barn och barnbarn, till Kiara och Tudors glädje.

Dessutom invigs idag bensinpumpen på Macken i Eringsboda med pompa och ståt. I många år har vi varit utan bensin bara för att staten bestämde att alla Sveriges bensinstation skulle ha samtliga bränsletyper. Istället för att investera, vilket skulle ha blivit alltför dyrt, lades vår bensinstation ner. Något som var till stort förtret för oss som bor i byn. Nu fick vi åka 3-5 mil för att tanka bilen, eller 8 mil om vi skulle åt Göteborgshållet, eller åka åt fel håll för att tanka och på så sätt få 10 mil extra till Göteborg om vi inte hade bensin nog för 8 mil.

Med andra ord kommer det att firas stor i Eringsboda idag. Dessutom har vi evenemanget Skogstokig, med massor av artistuppträdande. Det har vi alltid på nationaldagen. Värt ett besök i Eringsboda!

Det enda dilemmat är att jag är sjuk. Har feber, snorig, grymt ont i halsen, hosta. Hoppas jag inte smittar barn och barnbarn. Normalt brukar de smitta mig...

Att ha släkten på besök är tröttande både för stora och små. Tror jag stannar hemma och inte är med på firandet idag, utan kurerar mig istället tillsammans med Tudor och Kiara.

Ha en fin nationaldag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!