Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 3 juli 2017

Bakom kulisserna

Bakom kulisserna

Bakom kulisserna pågår ett helt annat liv än ute på scen. Att vara författare känns som att stå på scen ibland, men oftast är man bakom kulisserna.

Det är där, i hemmets lugna vrå som allting händer. Nu i våra sociala media-tider är det som om det inte har hänt om man inte lagt ut det på nätet.

Jag tycker det är roligt att dela med mig av saker som händer, men ibland glömmer jag av det. Eftersom jag låter mig uppslukas av glädjen och inte har behov av att dela den med andra. Men ibland måste jag bara jubla och dela glädjen med alla mina vänner på sociala medierna.

När jag lägger ut att jag har skrivit klart min 44:e bok, får jag många hurrarop. Ändå är det inte många som förstår hur mycket arbete, hur många arbetstimmar och resor jag har lagt ned för att skriva boken. Allt det sker bakom kulisserna, blod, svett och tårar. Nja, inte riktigt så allvarligt, men ibland är det tufft att skriva en historisk äventyrsbok som ska baseras på verkliga händelser och verkliga historiska personer.

I förra veckan berättade jag att jag skrev på min 45 bok och att orden flödade. Då kom kommentaren från en bibliotekarie: "Välkommen in i bokhyllan och ut igen!" Sådana ord värmer.

I hemmets lugna vrå, med två Berner Sennenhundar runt fötterna och tangenter som smattrar, är det svårt att förstå att det faktiskt finns läsare där ute som väntar på att få läsa det jag skriver.

Efter den 44:e boken, Äventyr i Uddevalla, som var ett beställningsjobb från Destination Uddevalla, känns det befriande att skriva på den 45:e boken. Det är en alldeles speciell bok.

Idén till boken fick jag när jag insåg att jag firar 20 år som författare i år, 2017. Varför inte ge ut en bok om mina 20 år som författare tänkte jag. I första hand för min egen del, att läsa när jag blir äldre, att minnas och blicka tillbaka. Nu är jag igång med boken: Författare Från dröm till verklighet. Boken är även tänkt att inspirera den som drömmer om att bli författare, att lyfta och få dem att förstå att det faktiskt är möjligt.

Även om jag inte berättar om allt som händer i mitt liv, sker det oerhört mycket just nu. Sommaren är fullbokad av skrivarkurser. Hösten är fullbokad av föreläsningar, boksläpp och resor. 2018 års böcker planeras in och bokomslag beställs. Däremellan skriver jag, något som inte syns, utan sker i all tysthet.

Förra veckan började jag på ännu en ny bok, min 46:e. Orden bara fanns där, lika bra att skriva ned dem, trots att tanken var att jag skulle fokusera på min 45:e bok.

Wow! Fyrtiofem böcker! Det känns faktiskt ofattbart mycket.

En gång på ett författarmöte träffade jag en kvinna. När hon presenterade sig hade jag ingen aning om vem hon var. Tänkte att hon förmodligen just debuterat, men hon berättade att hon hade skrivit 30 böcker. För mig lät det som en ouppnåelig siffra i det läget. Nu har jag med råge kommit över den.

Samtidigt undrar jag om det är med mig som för den kvinnan, att jag är anonym, trots att jag har gett ut så många böcker?

Vem bryr sig? Bara jag får skriva det jag tycker om och får sätta böckerna i min bokhylla är livet toppen.

Det här året har jag minskat min närvaro på sociala medier, för att orka, för att må bra, för att inte bryta ihop. Men även om du inte kan läsa om allt som händer i mitt liv, så vet du nu att det snurrar på för fullt, precis som vanligt.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!