Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 8 juli 2017

När regnet vräker ner

När regnet vräker ner

Det går inte säga att det regnar, det är mer än så. Det är som en vägg av regn utanför, jag ser linjer istället för vattendroppar.

Då är det rätt skönt att sitta inomhus och arbeta med min 44:e bok.

Det har hänt mycket den här veckan. Två gånger i Blekinge Läns Tidning. Artikel i Året Runt och böcker från Island. Om dem berättar jag mer en annan dag, för de förtjänar ett alldeles eget inlägg.

Igår läste jag hela den skönlitterära biten av Äventyr i Uddevalla, en allra sista gång innan boken går i tryck. Vid vissa stunder lovade jag mig själv att aldrig mer skriva en så tjock bok. Inte för att boken var tråkig, utan för att jag alltid har som mål att sträckläsa hela boken från början till slut på en enda dag för att se om jag missat något.

Jag hann med den 432 sidor tjocka boken, men bara den skönlitterära biten, faktadelen har jag börjat med idag. Igår blev det med andra ord en lång arbetsdag som startade redan 05.00 då jag kröp upp i hammocken, med kuddar och filt och sedan låg där större delen av dagen. För att gå in och sätta på mer te, hämta en tjockare filt, ta på mig en tröja till. För igår var det inte alls varmt på förmiddagen. Värmen kom först framåt kvällen.

När det kändes lite tungt att läsa kikade jag in på de omdömen boken har fått:

”Äventyr i Uddevalla är en spännande och fängslande berättelse som levandegör Uddevallas historia, där jag som läsare följer med karaktärerna Ramona och Theo. Jag läser inte om historien, utan jag upplever att jag deltar i händelseförloppet genom Ramona och Theo. Det som varit kommer till liv igen, i en blandning av fiktion och verklighet.” Roger Salomonsson

“Innan jag läste den här boken var Uddevalla bara ett namn för mig – nu vill jag resa dit! Så mycket intressant historia får mig även att fundera på vad som kan ha utspelat sig på andra platser utan att man har en aning om det. Hoppas Kim skriver fler böcker som den här!” Ingela Svensson

Det här var en svår bok att göra, därför är jag extra glad över de fina ord faktagranskarna och korrekturläsarna har gett boken. Jag ropar JIPPI! och tänker att det är värt att fira. Men först ska även faktadelen läsas igenom. Sedan ska de små ändringarna läggas in. Efter det läser jag bara ändringarna, sedan är boken klar för tryck. Samtidigt känner jag "Puh! Jag klarade att väva ihop all historia till en spännande bok!" Det har varit en riktigt utmaning, men det är med de man växer som författare.

Nu kastar jag mig över nästa: Författare från dröm till verklighet.

För min del gör det inget att det regnar. Däremot tycker jag synd om alla som har semester och längtar efter sol och bad. Extra mycket tänkte jag på alla semesterfirare förra fredagen när jag körde från Blekinge till Stockholm i hällande regn och rastade två hundar när regnet vräkte ner. En hund som inte ville vara ute, en liten hund som tyckte det var så otroligt spännande att hon inte hade tid att kissa.

Behöver jag säga att både hundarna och jag var genomblöta innan allt var avklarat. Jag tycker synd om dig som har semester just nu. Gör det bästa om det regnar. Kryp upp i en skön stol med en härlig bok och försvinn bort i fantasin. Behöver du boktips? Kika då in på alla mina bokrecensioner för att hitta något som passar just dig.

För boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!