Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 25 juli 2017

Hemma hos reportage hos Kimselius

Hemma hos reportage hos Kimselius

I början av min författarkarriär, för tjugo år sedan, var det en hel del hemma-hos-reportage. Jag led varje gång. Av många olika orsaker. Jag tyckte inte om att bli kändis, vi hade precis flyttat in, det var kartonger överallt, inte renoverat och inte alls det hem jag ville visa upp.

Den här gången var det roligt att släppa in fotograf och journalister i hemmet. Men när jag ser ovanstående bild på mig med alla böcker bakom, inser jag att jag ska byta ut dem böckerna mot mina egna. I stort sett alla de andra hyllorna innehåller mina egna böcker, men inte just dem som står bakom mig, förutom allra längst till höger i bild.

Det har varit många tidningsreportage genom åren. Jag slutar aldrig förvånas över fotografernas skicklighet. Oftast tar man sommarbild under vintern och vinterbilden på sommaren, eftersom magasin har lång framförhållning.

Den här artikeln var för sommaren. Tagen en isande kall vårvinterdag. Jag sa till fotografen att jag vägrade ha något tunnare än fleecetröja på mig. "Det kan ju vara kyligt en sommardag", sa jag, utan att inse hur rätt jag skulle få. Den här sommaren har varm kofta varit ett måste många dagar.

Bilden där Tudor och jag är ute och promenerar skulle föreställa en sommarpromenad. Inte det lättaste när gräset inte blivit grönt och buskarna bara väntar på att få slå ut sina blad. Tycker allt att bilden blev väldigt bra trots allt. Skicklig fotograf.

Vi var båda stelfrusna när vi kom in. Värst var det för fotografen, vars fingrar gjorde ont av kylan.

Har gjort en liknande fotografering för Året Runt, sommarnummer, iskall vårdag.

Försökte leta upp bilden som var med i en annan tidning, höstnummer, tagen en sommardag då det var 28 grader varmt. Oj, vad jag svettades i min fleecetröja den gången. Tudor tyckte också det var grymt varmt. Vi hittade en skuggig plats på en stenmur. Det blev en helt underbar bild, men jag kan aldrig se den utan att tänka på vad vi led för den där bilden. Även fotografen som släpade runt på sin kamerautrustning.

En eloge till alla fotografer som lider för att läsarna ska få så fina bilder som möjligt.

Om du vill läsa reportaget i sin helhet, är det bara att hämta tidningen på Ronneby flygplats. Det upptäckte Jan i fredags när han var där, men han tog aldrig någon tidning...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.