Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 11 augusti 2017

Fånga med en rollup!

Fånga med en rollup!

När jag första gången fick tipset om att göra rollup tyckte jag det var onödigt. Jag behövde pengarna till att trycka böcker. Allteftersom åren gått har jag fått lite pengar över och insett att det där med rolluper inte är så dumt, trots allt.

Även om det är jobbigt att släpa på dem har det blivit betydligt lättare än när jag köpte min första rollup. Det finns många olika modeller att välja på, billiga och riktigt dyra, olika storlekar och bredder. Jag har fastnat för ett format som jag håller fast vid. Rolluperna är så mycket mer än något jag kan använda vid signeringar. På bokmässan får de en helt annan funktion när jag hänger dem på väggen i monter B09:20, där de blir ett färgstarkt blickfång för de som passerar.

I år, 2017, firar jag 20 år som författare, därför släpps boken Författare från dröm till verklighet på Bokmässan i Göteborg i september. Självklart ville jag ha en rollup som fångade, jag ville att den skulle vara annorlunda än de andra, eftersom den här boken handlar om mig och de 20 år jag varit författare.

Jag ville vara med på rollupen. Bilden var självklar. Det skulle vara den där jag bar den färgstarka klänningen jag impulsköpte i Mexiko. Jag gick förbi den ett flertal gånger. Det var först när jag var på väg att stiga på bussen för vidare färd, som jag vände och sprang tillbaka för att köpa klänningen, utan att prova. Den passade perfekt! Här står jag bredvid rollupen, stolt och glad över att den blev precis som jag hade tänkt mig.

För att försörja mig som författare tänker jag långsiktigt. Därför tryckte vi upp rollupen till nästa års bok, Tsunamikatastrofen i Lissabon, redan nu. Det gäller att passa på när det är rabatt och billigare ju fler du trycker upp. Just den här rollupen får inte komma ut och visas upp förrän nästa år, men jag kunde inte låta bli att visa dig den redan nu, eftersom jag älskar bilden och tycker rubriken blev riktigt bra.

Vi trycker rolluperna på Lasertryck och har hittills alltid varit nöjda med resultatet. Det är snabb leverans , på bara ett par dagar har vi rolluperna.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. KimseliusLäs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  2 kommentarer:

 1. Hej Kim, jag håller verkligen med dig om rollups, även om jag inte skaffat någon själv ännu. Jag har haft många signeringar utomhus, och där fungerar de inte. Däremot skaffade jag från början fyra sådana där snygga golvställ i kartong, som Bonniers brukar skicka ut till butikerna. De var dyra, men väldigt effektiva och exponerade böckerna kanonbra. Tyvärr är butikerna vana att kasta de där ställen efter en kampanj, så nu har jag bara två kvar. Hälsningar Katinka

  SvaraRadera
 2. Hej Katinka

  Om du ska ha rolluper för utomhusbruk måste du betala för de starkare och stabilare. Oj, var skaffade du sådana ställ? Är de hopvikbara?

  Tack för tipset!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!