Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 augusti 2017

Härliga inspirerande skrivkursdeltagare på Färgargården

Härliga inspirerande skrivkursdeltagare på Färgargården
Då var sommarens sista skrivkurs avslutad. Tio härliga personer, med olika livserfarenhet och bakgrunder samlades på Färgargården för att väva ihop spännande berättelser. Trots att detta var en grundkurs fanns det många publicerade författare i gruppen.


 Här är några av kursdeltagarna.


Vid ankomsten på fredagen förbyttes solen i hällregn, åska och hagel. Det var riktigt spännande att sitta inomhus i värmen och titta ut genom fönstret.Det var faktiskt så inspirerande att de som anlänt ville börja skriva direkt. Det fick de gärna göra, jag gav dem ett ämne och de satte igång.

Jan-Erik och Birgitta gick undan för att skriva gemensamt, medan de övriga deltagarna satt i köket.

"Alldeles utmärkt och inspirerande!" Författaren Birgitta Boo.

Yvette tog en selfie på sig själv, Tuula och mig.

Lördagen startade med strålande solsken och kurslokalen inomhus byttes ut mot bänkarna i trädgården.

"Energi från både Kim och deltagarna. Med all den kompetens Kim besitter hur man får pennan att glödgas, kommer lusten att skriva tillbaka. Tack Kim!" Anette Lüning

Med sjön i bakgrunden skrev alla flitigt, även Birgitta som var synskadad. Det var inte något vi tänkte på, för hon rörde sig lätt genom lokalerna när hon väl lärt känna dem.

"Väldigt pedagogiskt upplägg med många 'aha-upplevelser'. Övningsuppgifter som var mycket instruktiva och lärorika. Motivationen och längtan efter att skriva stärktes påtagligt efter en intensiv weekend på Färgargården." Författaren Jan-Eric Boo

Härlig syn när alla sitter samlade och skriver i sommarvärmen. Ändå var det inte den där riktiga sommarvärmen, många hade koftor på.

"Roligt, spännande och mycket givande. Många trevliga möten med andra härliga människor. Kim är fantastisk och underbar, inte bara som kursledare, utan också som människa." Författaren Yvette Lissman.

Det är intensiva dagar när det är grundkurs. Mycket ska hinnas med, men det måste finnas tid för att läsa upp de berättelser deltagarna har skrivit. Här är det Maria som läser, medan Yvette och de andra deltagarna lyssnar.

"Kursen har gett mig mycket. Jag har lärt mig om skrivteknik och skrivarglädje, fått inspiration och dessutom träffat så härliga, trevliga människor som också delat med sig av sina erfarenheter. Kim har gett mig verktyg att kunna komma igång med mitt skrivande. Tusen tack för givande dagar! På återseende!" Maria Weiler


Det blev många härliga skratt när berättelsen var klar, Jeanette, Matilda, Jan-Eric och Birgitta.

"Boendet är okej med mycket fräscha toaletter. Maten var fräsch och kycklingen är i nuläget högst upp på min favvolista från sommaren 2017." 

Här är det Tuula och Maria.

"Innan jag kom funderade jag på om Kim kunde var en förebild för mig i mitt skrivandet. Det kan hon absolut vara! Jag tycker att jag kommit igång med mitt skrivflöde igen. Det har varit glädjande och givande att höra de andra kursdeltagarnas texter. Vilka författare vi har i gruppen! För mig har det varit mycket bra att "tvingas" skriva även då jag känt motstånd." Tuula Löfborg

Något jag verkligen älskar att se är när skrivkursdeltagarna hittar sina favoritplatser att skriva individuellt på. Här är det Maria med dottern Matilda.

"Den här kursen har för mig varit både rolig och lärorik. Med spännande övningar känner jag att mitt skrivande har utvecklats en del sedan kursens början. Mitt eget självförtroende har stärkts av att se mina ord nedskrivna och jag blir inspirerad av att höra de andra kursdeltagarna läsa upp sina berättelser." Matilda Weiler

Här sitter den andra Maria och myser i soffan.

"Mitt mål var att få tillbaka lusten att skriva. Och målet har uppnåtts! Skrivlusten är tillbaka! Kim tryckte på helt rätt knappar och hjälpte mig att hitta porten till min skrivarglädje. Tack!!!" Maria Johansson

Då var det dags att stänga ned Färgargården för sommaren, plocka undan och städa lokalerna. Nästa gång jag håller skrivarkurs där är i november, vecka 44. Jag hoppas på en solig, höstvarm allhelgonahelg så vi får möjlighet att vara ute lite.

I år känns det inte så vemodigt att stänga ned för sommaren, just för att jag vet att jag snart är tillbaka. Dessutom har jag redan fått många anmälningar till nästa års skrivarkurser. Vill du vara säker på att få en plats på någon av grundkurserna är det bäst att du anmäler dig redan nu.

Alla som medverkat i årets skrivarkurser har chans att få delta i nästa års novellsamling: Den magiska porten vid Färgargården. Ovan ser du första utkastet till omslaget, bara en skiss, men magisk och inspirerande, eller vad tycker du?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig summering av helgen! Så roligt vi hade! / Kramar Maria


    SvaraRadera
  2. Hej Maria

    Tack! Ja, det hade vi sannerligen <3

    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!