Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 12 augusti 2017

Hejdå mamma! Vi hörs! av Andreas Hasselberg och Vera Mulder

Hejdå mamma! Vi hörs!
av Andreas Hasselberg och Vera Mulder

En bok som handlar om cancer och död känns som något sorgligt. Jag läser boken den dag min pappa skulle ha firat sin 94:e födelsedag. Han lämnade oss för två år sedan, strax före sin födelsedag. Det borde göra ont att läsa en bok om döden en sådan dag, men det gör inte det.

Berättelsen är fint illustrerad och skildrar sorg på olika sätt. Vad är viktigt när någon har dött, är det att gräva ner sig i sorgen, eller fortsätta leva? Boken tog slut alldeles för fort, det kändes som jag bara kommit in i den, sedan var den slut. Det är bevis på att jag låtit mig uppslukas av berättelsen. En bok skriven med hjärtat för de som behöver tröst när döden slår till. Rekommenderas varmt!


Fellans mamma är död och idag är det begravning. Fellan tycker inte alls att det är någon mening med att gå dit. Vad ska han där att göra? Hans mamma är ju död ändå. Men något får honom att ändra sig. Något som mamma hade sagt och en väldigt speciell tröja gör att Fellan faktiskt orkar se lite ljusare på dagen.

Detta är den andra boken om Fellan. Den första boken heter Himlen Suger och är också den utgiven av Idus Förlag. Författaren hoppas att boken ska kunna användas som ett verktyg i samtal med barn om svåra ämnen som cancer, begravning och döden. Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius? Det finns även någon plats kvar till skrivarkursen vecka 44 nu i höst.

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  


4 kommentarer:

 1. Hej! Jag blev jätteglad över att du uppmärksammade mina bilder Illustrationerna förbises tyvärr ofta. Och det här är ju en bilderbok… . Vänliga hälsningar, Vera Mulder

  SvaraRadera
 2. Hej Vera

  Vad roligt att du hörde av dig. Jag tyckte mycket om bilderna, de berättade vidare på den historia texten förde fram. Bra gjort!

  Fortsätt ditt bra arbete!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Vera!

  Ibland tänker jag på bra bilder som på god typografi eller filmmusik, något som bör finnas där utan att man tänker på det, som understryker budskapet. Det är först när man analyserar verket i detalj som man inser betydelsen. Kim är medveten om bildens betydelse, vilket framgår av hennes omslag (mycket suggestiva) och även av hennes fotografier på bloggen.

  Per

  SvaraRadera
 4. Hej Per

  Vad fint du skriver! Hoppas Vera ser din text. Tack för vad du skriver om mina omslag <3

  Kram Kim :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!