Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 21 april 2018

Förrädarna av David Baldacci

Förrädarna av David Baldacci

Detta är tredje boken i serien Kamelklubben. Den är minst lika spännande som alla andra David Baldaccis böcker.

Författaren har en förmåga att hålla spänningen hög genom hela boken, utan att det blir alltför nervkittlande. Även om det är mycket död och elände skildras det med måtta, utan att man blir äcklad av beskrivningar av blod och lemlästningar.

Karaktärerna skildras väl och har blivit mina vänner, vilket gör att jag laddar ner en ny bok, så fort jag lyssnat färdigt på den senaste. Jag har blivit ett riktigt David Baldacci-fan.

Den här boken gick definitivt inte att sluta lyssna på, tur att det var helg och det var mycket att göra ute i trädgården. Både trädgårdsarbete och städning inomhus går undan i ett nafs när man har en fängslande bok att lyssna på. Rekommenderar den varmt till dig som vill ha en sträckläsningsbok med spänning.

Oliver Stone, ledare för den mystiska grupp som kallar sig Kamelklubben, är både fruktad och respekterad av dem som korsar hans väg. Genom att hålla ett vakande öga över ledarna i Washington DC har klubben fått nya anhängare men samtidigt skaffat sig fiender - även bland makthavare som är beredda att göra vad som helst för att hindra Stone och hans vänner från att avslöja regeringens hemliga arbete.

Annabelle Conroy är hedersmedlem i Kamelklubben och dessutom en av sin generations främsta bedragare. Kasinokungen Jerry Bagger, mannen som mördade hennes mamma, har hon lurat av fyrtio miljoner dollar. Nu är han henne på spåret med ett enda mål i sikte: Annabelles död. Men medan Stone och hans anhängare gör allt för att skydda henne dyker plötsligt en ny motståndare upp på arenan - en som får Baggers hot att blekna.

En efter en hittas män från Stones förflutna döda. Bakom morden står en enda man: Harry Finn. För de flesta som känner honom är Finn en hängiven far och kärleksfull make som använder sin talang i rikets tjänst. Men han har även en annan sida: han är en hänsynslös mördare som nu obönhörligt riktar sitt vapen mot Oliver Stone. Kanske har Stone till slut mött sin överman?

Pressröster om Förrädarna:

"En suverän thriller: snabbt tempo, engagerande karaktärer och lysande intrig [...] När Baldacci är i sitt esse kan ingen stoppa honom."
- Booklist (starred rewiew)

"Rafflande och full med överraskningar. Baldaccis senaste thriller avslöjar kaoset som lurar under korrumperade makthavares välpolerade yta."
- Publishers Weekly

"Baldaccis snillrika intrig, välutvecklade karaktärer, fartfyllda handling och överraskande slut kommer att tillfredsställa läsarna och få dem att längta efter mer. En uppföljare väl värdig sina föregångare. Rekommenderas."
- Library Journal

"Baldacci gör ett utmärkt jobb med både handling och karaktärer. En fängslande bladvändare."
- Associated Press 

Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!