Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 22 april 2018

Kvinnorna på stranden av Tove Alsterdal

Kvinnorna på stranden av Tove Alsterdal

Tänk att jag var nära att missa den här boken, för att jag inte tyckte om omslaget. Du vet väl att jag alltid utgår från omslaget för att fångas av en bok, jag läser aldrig baksidestexten. Har ett omslag fångat mig, då läser/lyssnar jag på boken.

Den här boken har legat länge i min "bokhylla" på Storytel, jag har hoppat över den varje gång, på grund av det, i mitt tycke, tråkiga omslaget. Jag hade inte ens sett att det var en hand på omslaget. Men när jag började lyssna på boken insåg jag att det inte var några små stenar som jag först hade trott...

Redan med första raden har författaren gripit tag i mig och håller mig fången. En bit in i boken tappar jag dock intresset, men författaren griper snabbt tag i mig igen och jag sträcklyssnar på boken. Tur att det har varit mycket bilkörning och det har blivit extra långa promenader.

Nu har jag hittat en ny författare och har laddat ner samtliga böcker Tove Alsterdal har skrivit. Ser fram emot att lyssna på dem också.

Det här är berättelsen om tre kvinnor, vars trådar knyts ihop. Men framför allt är det berättelsen om Allys man Patrik Cornwall, en känd frilandsjournalist som försvinner. En riktigt otäck, skrämmande bok, utan att innehålla alltför mycket våld. Bara tanken på vad som skulle kunna hända håller mig i ett gastkramande grepp. Läs boken! Lyssna på den! Helt fantastisk!


"Bästa deckaren i år. Sorry, Lars Kepler, så är det." Expressen

I gryningen vaknar Terese från Järfälla på en strand i södra Spanien. Hon vinglar ner till havet och kliver på liket av en afrikansk man. I skydd av natten smyger en kvinna i land i hamnen intill. Hon har smugglats över havet och räddats ur vågorna. Hennes namn är Mary, men inte länge till. I New York försöker Ally få tag i sin man som är en känd frilansjournalist. Han har åkt till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Ally trotsar sin cellskräck och tar ett plan över Atlanten för att söka reda på honom. Det blir en resa in i det mörkaste av Europa och djupt in i hennes eget förflutna.

Kvinnorna på stranden är en svart thriller om tre kvinnor, tre liv som förändras brutalt. Tre vägar kommer att korsas vägar som leder dit inga lagar når, där ondskan styr bakom vackra fasader och människor kan köpas och säljas, byta skepnad eller dö.

Tove Alsterdal (f 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film. Kvinnorna på stranden är hennes romandebut. 


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!