Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 6 februari 2019

Ansök om Skräckslagen Stipendiet från Nordiskt Berättarcentrum

Ansök om Skräckslagen Stipendiet från Nordiskt Berättarcentrum
Skräck kan vara så mycket, inte bara otäcka berättelser, utan klimatångest, fobier, rädsla för att tala inför folk. Vad innebär Skräckslagen för dig?  Skriv och berätta, så har du chans till ett stipendium från Nordiskt Berättarcentrum. Läs mer nedan. Lycka till!

Skräckfylld bild eller bara rofylld? Vad döljs i dimman? Sett från mitt sovrumsfönster. Foto Kim M. Kimselius


Vad innebär "skräckslagen" för dig? Den frågan kommer att undersökas när tioårsjubilerande stipendiet Berättarkraft ska delas ut för 2019. Stipendiet är nu utlyst och Nordiskt Berättarcentrum väntar, inte med skräck men med stor spänning, på de bidrag som förväntas komma in med berättelser på temat. 

För en del är skräckslagen tanken på att tala inför folk, för andra klimatångest, fobier, nya jobb, flytt, demokratins framtid, monster under sängen eller ett frieri. Stipendieansvariga Lillemor Skogheden, Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern, tycker det ska bli väldigt intressant att se hur temat gestaltas i berättelserna.

– Berättarkraft är ett muntligt berättarstipendium där vi välkomnar berättelser i olika genrer. Allt från vardagsrealism till rysare, saga eller fantasy. Det kan bli dokumentära och självupplevda livsberättelser, historiska berättelser eller något helt påhittat. Det viktigaste är lusten att berätta och viljan att arbeta med berättelsen fram till ett muntligt framförande vid finalen.

TioårsjubileumStipendiet har delats ut sedan 2010 så i år firas tioårsjubileum. Syftet är detsamma som vi starten, berättar Lillemor Skogheden.

– Det handlar helt enkelt om att vi vill ge länet inspiration, locka fram nya berättare och ge berättelserna möjlighet att växa och förädlas.

Ny form för stipendiet
Som tidigare kommer en finalgrupp att utses bland inlämnade bidrag. De får chansen att utveckla sitt berättande under en workshop. Slutlig vinnare av stipendiet utses i samband med en publik final under Berättarfestivalen 2019 som genomförs 14-20 oktober. Nytt för i är att stipendiet innebär att vinnaren får chansen att följa med Nordiskt Berättarcentrum till en nordisk berättarfestival för att ta del av föreställningar, workshops och föreläsningar, samt representera Västerbotten och Berättarkraft i mötet med berättarvärlden.

Vilka finalisterna blir meddelas kort efter sista ansökningsdag som är 30 april. Berättarkraft är ett samarbete mellan Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern och Skellefteå Kraft.
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Kontakt Berättarkraft: Lillemor Skogheden, tel 070 – 250 45 99, lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!