Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 mars 2019

Det är ingen hejd på orden

Det är ingen hejd på orden

I april 2015 invigdes Petits äventyr på Kalmar slott. En upplevelseberättelse som jag hade skrivit på uppdrag av Kalmar slott. Tanken var att jag skulle skriva en kapitelbok för barn utifrån det äventyret.

Från invigningen av Petits äventyr på Kalmar Slott. Här får man lyssna på berättelsen om Petit och Rödben och får ledtrådar till vart man ska ta vägen efter den här stationen.

Så dog min älskade hund Pluto, strax därefter min pappa, sedan min svåger och därefter min svägerska och som sista droppen dog min hund Tickie. Jag var på väg att gå in i den berömda väggen...

Den påbörjade berättelsen blev liggande fram tills nu... Det är nämligen så att jag gör en bok tillsammans med Korpadalsskolans elever. En av lärarna illustrerar den boken och jag förälskade mig i hennes figurer, du ser första bilden på Rödben och Petit överst i blogginlägget.

Med ens fanns inspirationen där igen. Jag plockade upp den gamla berättelsen, bearbetade den och skickade till Sofie Andersson som ska illustrera boken. Sedan kände jag att jag ville skriva mer... Nu håller jag på att skriva ytterligare en bok om Petit och Rödben.

Egentligen började det inte med Sofie, utan när Kiara var försvunnen och jag fick hjälp av ett medium att hitta henne. När jag frågade hur mycket hon ville ha betalt svarade hon att jag redan hade gett henne betalning. Jag blev lite oförstående. Då berättade hon att hon hade varit på Kalmar slott tillsammans med sitt barnbarn. Där hade de upplevt Petits och Rödbens äventyr och barnbarnet hade blivit helt galen i berättelsen. Hon undrade om det fanns några böcker att köpa om Petit och Rödben. Där började tanken gro, men sedan kom Kiara tillbaka, Kotten kom in i våra liv, Tudor dog och tanken föll i glömska, tills nu.

Med ens har jag två nya böcker klara, nåja, den andra boken är inte riktigt färdig än, men innan veckans slut ska den vara färdigskriven och skickad till korrekturläsaren. Jag hoppas att de här böckerna ska bli lika älskade som upplevelseäventyret på Kalmar slott. Jag skriver på! Det här blir min 53:e och 54:e bok. Jippi!

Jag är oändligt tacksam över gåvan jag har fått, att orden bara flödar och berättelsen kommer till som av sig själv.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!