Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 30 maj 2019

Skrivtävlingen Bästa berättelsen

Skrivtävlingen Bästa berättelsen
Tänk så många skrivtävlingar det finns nuförtiden. Vilken lycka för alla som skriver och drömmer om att bli författare. Här är en tävling som arrangeras av Kristianstad bibliotek och Lions Club. Läs mer nedan och Lycka till! Inför tävlingen kan du läsa mina skrivtips här på bloggen.

Dags att anmäla sig till årets skrivtävling för barn och unga

Bästa berättelsen 2019 - Genom dina ögon. Form: Bravissimo Agency.

"Bästa berättelsen" är en skrivtävling för barn och unga som anordnas av Kristianstad bibliotek och Lions Club Kristianstad i anslutning till Kristianstad bokfestival. Årets tema är ”Genom dina ögon” och ska tolkas brett. Berättelsen kan se ut på olika sätt och vara t ex en novell, dikt eller tecknad serie.

- Förra året fick vi in rekordmånga bidrag och vill naturligtvis nå så många framtida författare som möjligt även i år, säger Mimmi Ly, barn- och ungdomsbibliotekarie på Kristianstads stadsbibliotek.
Tävlingen vänder sig till tre ålderskategorier, 10-12 år, 13-15 år samt 16-19 år. Varje åldersgrupp tävlar om såväl bokpaket som pengar och biobiljetter. Det finns inte så mycket som begränsar berättelsens innehåll mer än att den får vara på högst två A4-sidor eller max 7000 tecken. För att få delta i tävlingen ska man bo i Skåne.

- Temat "Genom dina ögon" kan tolkas väldigt fritt, säger Ulrika Wirdebo. - Vad eller vem ser du när du betraktar världen? Vem eller vad ser andra när de ser dig? Är din värld samma som min eller är din värld en annan planet eller ett annat årtusende? Vems historia vill du berätta?

Berättelsen ska vara inlämnad senast 30 juni och bidragen bedöms av en jury. Prisutdelning sker i samband med Kristianstad bokfestival.

För mer information:
Mimmi Ly, barnbibliotekarie
mimmi.ly@kristianstad.se, 0733-13 67 09
Ulrika Wirdebo, barnbibliotekarie
ulrika.wirdebo@kristianstad.se, 0733-13 67 05
Kristianstad bokfestival är ett av de mest besökta litterära arrangemangen i Skåne. Sedan starten 1999 har festivalen arrangerats årligen och alltmer ökat i omfattning, kvalitet, bredd och spets. Varje år presenteras ett 20-tal författare, präglade av aktualitet och ofta med fokus på någon särskild tematik.

Du har väl inte missat att jag har Öppet hus hemma hos mig 3-4 augusti, då får du besöka min skrivarlya.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!