Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 14 maj 2020

Coronaisoleringen har gett mig ett inre lugn

Coronaisoleringen har gett mig ett inre lugn

Eftersom Coronapandemin, Covid 19, har gjort så att föreläsningar och alla resor har ställts in för min del har jag hållit mig hemma. Fast det började egentligen med att jag blev sjuk första veckan i mars, precis när Corona slog klorna i Sverige. Jag var sjuk i fyra veckor och höll mig isolerad, från maken och hundarna och alla andra.

Eftersom Jan är 70+ har vi fortsatt att hålla oss isolerade i den mån det har fungerat. Ibland måste jag åka iväg och handla, men det blir inga nöjesutflykter. Någon gång har jag åkt till en annan plats för att promenera med hundarna. Annars har jag varit hemma, skrivit, arbetat med trädgården, promenerat och umgåtts med Jan och hundarna. Sakta, men säkert har jag återhämtat mig och fått krafterna tillbaka, men oj, vad lång tid det tog.

Isoleringen har gett mig ro i själen, när den första oron stillnat. Oron över att dö i Corona gjorde att jag "testamenterade" vissa saker till mina vänner. Det var jag inte ensam över förstod jag eftersom många personer satte upp ett testamente i början av pandemin.

När jag blivit frisk kom oron över att Jan skulle bli sjuk och dö. Men även över hur folk hamstrade och tömde butikshyllorna. Det var tomt på vissa saker när jag tog mig iväg för att köpa vissa saker.

Den oron har jag kommit över. Vi klarar oss på det vi har och det vi odlar själva.

Skrivro har jag verkligen fått och det är nog första året jag har fått njuta av april och maj månad på hemmaplan. Helt underbart. Annars är det de två månaderna som är mest hektiska ur föreläsningssynpunkt för min del. Då är jag alltid ute på resa, nya hotell, nya städer och jag får möta våren på olika platser. Visst är det spännande och kul. Men att få se hur allting knoppas dag efter dag på hemmaplan har varit helt underbart.

Det är många år sedan jag kände ett sådant här inre lugn som jag gör just nu. Hoppas innerligt att det stannar kvar. Jag gör i alla fall allt för att det ska fortsätta vara så som det är just nu. Ro, lugnt och skönt och ingen stress.

Allting har sina fördelar, även en pandemin, om man tar det på rätt sätt.

Hoppas du inte har blivit alltför hårt drabbad av Coronapandemin. Kanske har du också hittat ditt inre lugn vid en ofrivillig isolering. Berätta!

Nu ska jag fortsätta skriva på Silverskatten vid Johannishus slott. Vilken tur att jag kan göra research på hemmaplan den här gången. Ren njutning!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!