Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 maj 2020

Hem till Scupper Island av Kristan Higgins

Hem till Scupper Island av Kristan Higgins


Hem till Scupper Island av Kristan Higgins är en underbar bok, lika stark och fängslande som Jenny Colgans böcker om Det lilla bageriet på Strandpromenaden. Kanske till och med bättre...

Nora Stuart har kämpat i hela sitt liv. Som överviktig tonåring sliter hon nästan ihjäl sig för att få ett stipendium för att komma bort från Scupper Island, mobbarna och Luke som anser att hon stulit stipendiet från honom.

Nu är hon vuxen, läkare på ett av Bostons bästa sjukhus. Hennes liv är perfekt, pojkvännen är en snygg läkare på samma sjukhus, hon har en underbar hund och allt hade varit bra om det inte hade varit för DET STORA HEMSKA. Ja, livet var perfekt fram till den dag hon blir påkörd av en saneringsbil. När hon vaknar upp på sjukhuset står hennes pojkvän och flörtar med sjuksköterskan och stämmer träff med henne.

På kryckor och med armen i mitella bryter hon upp från pojkvännen och åker hem till Scupper Island, dit hon har lovat sig själv att aldrig mer återvända. När hon kommer dit tror alla att hon är den vackra systern och blir förvånade över att hon är tjocka Trollet som nu blivit smal och vacker. Men, det finns fortfarande folk som hatar henne på ön och livet blir betydligt tuffare än vad Nora hade förväntat sig vid hemresan. Hon inser att hon inte kan stanna kvar på ön. Men vart ska hon ta vägen?

En helt underbar bok som har allt. Mystisk, kärlek, smärta, miljöer och spänning. Rekommenderar dig varmt att läsa boken. Gör det!

Kristan Higgins är en av Amerikas mest älskade författare av romantiska komedier, och har tagit emot otaliga priser för sina böcker. Hennes romaner är kärleksfyllda glädjepiller som blandar kaxig humor á la Marian Keyes med känslostyrkan i Jojo Moyes romaner. 

Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!