Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 11 maj 2020

Författarminnen en annorlunda bokhandel Kittyböckerna

Författarminnen en annorlunda bokhandel Kittyböckerna

För många år sedan besökte jag en liten bokhandel. Jag fick sova över hos bokhandlaren kvällen innan och hade trevligt samtal om böcker. I bokhandeln fick jag  en minimal plats just innanför ytterdörren eftersom det var en liten, trång butik. Oj, vad jag sålde böcker. Alla som kom in stannade till vid bordet. Innan dagen var slut hade böckerna sålt slut.

När jag skulle besöka toaletten blev jag visade till en vindlande stentrappa som förde ned i källaren. Lite läskigt. Men väl nere öppnade sig himmelriket för mig, ja för alla författare tror jag. Här nere hade bokhandlaren samlat alla klassiska ungdomsböcker. Där fanns samtliga Kittyböcker, alla Femböckerna, samtliga böcker om den stackars flickan som bor på landet, åh, jag har tappat namnet. Men det här var böcker jag älskade som barn och slukade, alltid fick i present och när jag flyttade sålde jag alla mina böcker till ett antikvariat. Längtan och saknad.

Här stod alla böckerna som jag saknade. Helt underbart! Jag ville köpa allihop. Men jag köpte inte en enda. Jag vet inte ens om de var till salu. Kanske var det bokhandlarens egen privata samling. Jag fick aldrig något riktigt svar på min fråga.

Vet du att Kitty Drew, den fantastiska flickdetektiven som gjorde att jag önskade mig en detektivlåda och smög på folk, firar 90 år 2020. De första böckerna om Kitty kom ut redan på 1930-talet i USA. Först 1952 kom den första Kittyboken ut på Svenska Kitty som detektiv - Klockmysteriet. I USA finns det över 500 böcker om Kitty och det ges fortfarande ut nya böcker om henne. Jag som tycker mitt mål om 100 skrivna/utgivna böcker innan jag dör är högt satt.

Vilken skatt jag mötte där nere i källaren. Som minne av min dag har jag en Barbafamilj som jag fick av bokhandlaren. Den står här framför mig och väcker minnen varje gång jag ser den.

Kan inte för mitt liv komma på vad böckerna om flickan hette, en serie jag älskade och slukade... Äntligen hittade jag henne i minnet: Anne på Grönkulla!

Nu ler jag nöjt och smuttar på mitt te. Jag ska strax återgå till Silverskatten vid Johannishus slott. Orden tumlar runt inom mig och måste ut.

Önskar dig en fin dag! Här i Blekinge är det blåsigt, kallt och mulet, med hopp om sol.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!