Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 31 maj 2020

En man från ingenstans av Gregg Hurwitz

En man från ingenstans av Gregg Hurwitz

När jag läste Vem är Evan Smoak blev jag helt fascinerad av karaktären som i mycket påminde om Lee Childs hjälte Jack Reacher. Jag blev helt uppslukad av hjälten som utan betalning hjälper drabbade.

Den här boken var råare och mycket mer fart i.

Evan Smoak har tidigare arbetat i den topphemliga organisationen Orphan, sedan han var 12 år. En gren under det amerikanska försvarsdepartementet. Där blev han tränad till lönnmördare, något han tröttnade på och hoppade av och tog sig namnet Nowhere Man.

Men att lämna det förflutna är inte så lätt. Evan bär på kunskap som måste förstöras och enda sättet är att mörda honom.

På ett av sina uppdrag att hjälpa ännu en person som råkat illa ut blir Evan nedslagen och vaknar upp i ett lyxigt rum, där han finner skräddarsydda kläder i hans storlek. Kidnapparen är ute efter något, men Evan vet inte om det är hans lönnmördarhjälp eller något annat. Under fångenskapen får han ett desperat rop på hjälp och trots att allt ser hopplöst ut för Evan gör han allt för att ta sig till den drabbade för att hjälpa till.

Alltså... Den är boken är otrolig. Jag fascineras av hur Evan Smoak tar itu med alla problem, hur järnhård han är mot sig själv och trots alla odds, som alla är emot honom, håller han humöret uppe. Han SKA ta sig ur problemet, även om han är ständigt drogad, nedsövd och instängd. Men han är ju Nowhere Man och kan ordna allt. Läs den, men läs första boken först!


En man från ingenstans är den fristående fortsättningen på Gregg Hurwitz spänningsladdade bästsäljare Vem är Evan Smoak? Med fängslande karaktärer, klaustrofobiska miljöer och ett språkligt schvung hugger Gregg Hurwitz fast läsaren i ett hårt grepp.

GREGG HURWITZ är uppvuxen i San Francisco och bor idag i Los Angeles. Han har studerat vid Oxford och har examen både från Harvard och Trinity College. Hurwitz debuterade 1999, har 15 thrillers bakom sig och är utgiven i 25 länder. Han skriver också manus till film, teve och serieromaner, bland annat till Wolverine och Batman. 


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!