Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 juni 2020

Berättelsen om Kotten och Gösta

Berättelsen om Kotten och Gösta

"Om hon säger FÄSTING, då ska du springa din väg!"

Kooikerhondjen Kotten håller på att lära mopsvalpen Gösta vad som gäller hemma i familjen.

"Varför ska jag springa min väg? Jag brukar alltid sitta stilla när fästingarna tas bort. Det är rätt skönt", svarar Gösta.

"Nej, nej! Helt fel! Om du springer din väg vid de orden, får du desto mer beröm när du kommer tillbaka förstår du. Det gäller att vara smart", svarar Kotten.

Gösta tittar oförstående på Kotten. Varför ska man krångla till det på det sättet? Han fick ju beröm direkt när matte plockade bort fästingarna. Det var mysigt att få stå i centrum för en stund. Alla de större hundarna tog så mycket plats. Med två stora Berner Sennenhundar och en medelstor Kooikerhondje i familjen kom han alltid på sista plats. Ibland trodde han inte att matte ens såg honom. Ja, hon hade till och med snubblat på honom flera gånger. Då skällde hon på honom. Men han ville ju vara nära, precis bakom fötterna på henne när hon höll på med något. Då skulle hon inte missa honom. Han berättade det för Kotten.

"Helt fel taktik! Du gör bara matte irriterad. Om hon säger Gå och lägg dig på din plats ska du genast lägga dig i dynan, då får du massor av beröm", svarar Kotten.

Varför var det där med beröm så viktigt, tänkte Gösta. Han var glad bara han fick vara nära, ligga i knäet, eller ha huvudet på mattes fot. Det var belöning nog för honom.

"När man tränar så mycket som jag gör med matte, då får man beröm när man gör något bra. Efter det får man godis, och det vet jag att du tycker om. Eller hur?" säger Kotten.

Göstas ögon glittrar och mungiporna far upp. Det är nästan att han börjar dregla, men bara nästan. Godis är gott. Mycket godis.

"Du menar att om jag springer när hon säger FÄSTING för att sedan komma tillbaka, DÅ får jag godis?" frågar Gösta.

Kotten går fram till krukorna med mattes odlingar för att visa Gösta en ny sak han behöver lära sig.

"Du har förstått rätt. Okej. Nu vill jag att du lyssnar noga. Du får absolut INTE kissa på de här krukorna, då blir matte jättearg och då blir det inget godis", säger Kotten.

Gösta ser storögt på Kotten. Han har så mycket att lära ut. En bra lekkamrat också. Gösta beundrar Kotten för att han kan så mycket, sitt, ligg, sitt vackert och en massa andra saker. Själv har han precis lärt sig sitt.

Gösta stirrar på krukorna och Kotten. Han har nog rätt den där Kooikern. För när han sätter sig, då får han godis av matte. Nästa gång ska han springa sin väg när hon säger FÄSTING. Då kanske han får ännu mer godis. Han älskar godis.

En liten berättelse som visar på hur vi har det här i vår familj med Kotten och Gösta. Bästa kompisar som har otroligt kul ihop. Ibland verkar det som om Kotten berättar saker för Gösta, som lyssnar och ser ut att förstå. En lek med ord så här en torsdagsmorgon.

Ha en fin dag! När jag skriver detta ligger Gösta och Kotten och busar i soffan bredvid mig.

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!