Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 5 juni 2020

Skuggornas drottning av Sarah J Maas

Skuggornas drottning av Sarah J Maas

Ibland vill man inte att en bok ska ta slut, ändå kan man inte sluta läsa eftersom den är fängslande. Precis så är det med Sarah J Maas böcker, Skuggornas drottning är inget undantag, lika trollbindande som de tidigare.

Efter att ha läst många fantasyböcker, oftast svenska författare, som slutar när det är som mest spännande, för att fortsätta i nästa bok, känns det befriande att Sarah J Maas perfekt binder ihop varje bok i slutet. Varje bok är en avslutad händelse, men ger ändå förhoppning om en fortsättning. Det är skickligt författarskap. Man behöver inte "lura" läsaren att läsa nästa del i serien. Det gäller att sluta på ett sådant sätt att läsaren längtar efter nästa bok. Det har verkligen Sarah J Maas lyckats med.

Förfärad inser jag att jag snart har läst klart alla hennes böcker som finns utgivna på svenska, och håller tummarna för att fler översätts.

Det här är fantasy när den är som bäst. Monster hjältar, magi, vardagsliv, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor... Ja, allt du kan tänka dig för att göra den perfekta boken.

Hjältinnan är Celaena Sardothien, som egentligen är Aelin Galathynius, numera drottning av Terrasen. Sedan hennes föräldrar brutalt mördades när hon var barn fick hon anta en ny identitet och gömma sig för de som ville utplåna hennes ätt. Nu träder hon fram ur skuggorna för att kämpa för sin tron, men även för sin kusin, krigaren som är beredd att dö för henne. Men det är många fler som är beroende av henne, några av dem satta i fruktansvärd fångenskap, kvarhållna av skuggmonster som sakta förtär dem.

Det här är fjärde boken i glastronenserien och jag har redan börjat på nästa del. Som sagt, det går inte att sluta läsa när man väl har börjat. Läs boken! Men börja med första delen Glastronen.


  Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!