Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 juni 2010

Blood Diamond / Blodig Diamant

Jag såg en film som grep tag och fångade mig så att jag inte kunde slita mig ifrån filmen, trots att den var fruktansvärt otäck, mycket på grund av att jag visste att filmen var baserad på fakta. Filmen hette Blood Diamond:

Handlingen utspelas 1999 i inbördeskrigets Sierra Leone. Revolutionärer kör omkring och skjuter vilt omkring sig. De kidnappar barn och förvandlar dem till robotsoldater genom hjärntvättning och droger. Revolutionärerna hugger av händer på bybor för att de inte ska kunna rösta. Bybor tas till fånga för att användas som slavar i diamantgruvor. Det är dessa så kallade konfliktdiamanter som finansierar revolutionärernas kamp.

Danny Archer (DiCaprio) är legosoldaten som ibland jobbar för Colonel Coetzee, men oftast smugglar ädelstenar över gränsen till Liberia. Där ”tvättas” de och säljs vidare till västerlandet för att hamna hos din lokala juvelerare.

Solomon Vandy (Djimon Hounsou)lever ett bekymmersfritt fiskarliv med vacker fru, två döttrar och sin son, Dia, som går i skolan och drömmer om att bli läkare. Tills en dag revolutionärerna kör in i byn och skjuter vilt omkring sig...

Både Danny Archer och Solomon Vandy är afrikaner men deras bakgrund är så olika de kan vara, tills ödet för dem samman i en gemensam jakt på en sällsynt rosa diamant som kan förändra deras liv.

Detta är en skrämmande film som berör och det känns skönt att sitta i min trygga fåtölj istället för att kämpa för mitt liv i det kaos som filmen visar på.

Har du inte sett Blood Diamond, gör det! Du som har sett filmen får gärna berätta vad du tyckte om den.

Läsning om Konfliktdiamanter.

Här kan du läsa fler faktainlägg.

Kramisar Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!