Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 23 juni 2010

Nu släpps Theos Pompeji

Äntligen är det dags för Theos Pompeji att komma ut till butikerna. Den 5 juli börjar böckerna levereras ut till bokhandlarna. Men innan dess är det smygpremiär i Karlskrona och Malmö.

Fredag 2 juli 13.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Karlskrona. Har du äldre osignerade böcker får du gärna ta med dem för signering också.

Lördag 3 juli 12.00-14.00 signerar jag mina böcker hos Junior Bok & Film i Malmö. Även hit kan du ta med dina osignerade böcker, för signering.

Den nya bok som premiärsläpps är Theos Pompeji, 13:e fristående boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. Här kan du läsa lite om vad boken handlar om:

En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar.
En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.

"Kimselius bästa bok hittills! Hennes språk har utvecklats alldeles otroligt. Nu väntar jag på nästa och nästa och nästa!" Annelie Nilsson.

"Det här är en väldigt fin öppning till hela bokserien om Theo och Ramona. Här får läsaren en utmärkt bakgrund och förståelse för Theos liv. Bra flyt, spännande och inte för otäck." Kristina Fridensköld.

"Ännu en härlig läsupplevelse. Jag fick rysningar i hela kroppen. Att få lära känna Theo mer ger även en ny krydda till de andra böckerna. Jag blir sugen på att läsa dem igen." Ann-Christin Ahlberg.

Ja, det var lite om Theos Pompeji och vad mina korrekturläsare har sagt om boken. Är speciellt glad för deras beröm eftersom de ser med mycket kritiska ögon på mina texter.

Hoppas få träffa många av mina fans vid någon av signeringarna. Till er som inte har möjlighet att komma till just dessa två platser vill jag säga att jag kommer säkert till en stad närmare dig. Håll utkik på min hemsida, där läggs tider och platser ut allt eftersom tiderna bokas.

Jag får alltid förfrågan om vilken av mina böcker som är min favorit. Jag älskar alla mina böcker, men Theos Pompeji är nu min absoluta favorit!

Kramisar Kim

3 kommentarer:

 1. Låter spännande och kul! Funderar på Malmö om allt är som jag vill. Kan behöva komma ut lite...
  Håller på och läser Kimberlie - ett nytt liv nu, den är bra! Oj, vad jag grät i början...
  Hoppas allt är bra med dig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Spännande Kim!Roligt med så bra kommentarer från korrekturläsarna!

  SvaraRadera
 3. Jessica, du är inte den enda som har gråtit till Kimberlie - Ett nytt liv... Kul om du kommer till Malmö! Allt är bra här! Ha det så gott! Kram Kim

  Hej Monika. Ja, det är jättekul med sådana fina kommentarer från korrekturläsarna, för som författare vet sannolikt även du att de kan vara hårda. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!