Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 9 oktober 2010

Signering Akademibokhandeln Nova Lund 9 oktober 2010

Oj, vilken dag. Känner mig helt omtumlad och lite trött. Det har blivit många mil bakom ratten den här veckan. Förkylningen har börjat ge med sig, men ännu har jag inte fått tillbaka krafterna helt, det märks.

Därför blev jag desto gladare åt alla de människor som dök upp idag på Akademibokhandeln Nova Lund när jag var där och signerade.
Det var både facebookvänner, elever från Bjärehovskolan, fans och nya läsare.
Kändes underbart när både föräldrar och barn ville ha mina böcker och nästan "slogs" om vilka titlar de skulle köpa, vilket resulterade i att de köpte både 6 och 9 böcker till slut, eftersom alla ville ha just den bok de ville börja med att läsa. (Som du förstår sålde jag en hel del böcker idag, superbra gick det!)

Tänk vad mycket ny kunskap de kommer att lära sig.

Medan jag satt och signerade underhölls jag av ljuvlig musik. Det var speciellt några stycken på piano som tog sig in i mig, trots att jag samtalade med kunderna om mina böcker.
Musiken var så levande och glad och jag önskade att jag hade kunnat spela piano med samma inlevelse som den person som just då lät sina fingrar flyga fram över tangenterna, liksom jag låter mina fingrar flyga fram över andra tangenter för att forma ord.

Efter ett tag kom det en liten kille, snyggt klädd i vit skjorta och svart fluga. Han köpte en hel hög av mina böcker. Medan jag signerade dem frågade jag honom om han alltid brukade klä sig så snyggt. Ibland, svarade han. Jag frågade om det fanns någon speciell anledning till att han var så finklädd idag och då berättade den här nioåriga killen att det var han som hade spelat piano alldeles nyss. Jag stirrade förstummad på honom, vilken talang! Han berättade att han hade spelat sedan han var fem år. Tror hans namn var Max. Det är inte sista gången jag hör talas om honom, det är sak som är säker.

Trots det soliga, vackra och varma vädret var det mycket folk i köpcentret och full fart på försäljningen av mina böcker. Sålde till och med slut några titlar och det var märkbart tomt på bokvagnen när jag gick. Vilket kändes underbart skönt. Inte för att böckerna var sålda, utan för att jag genom mina böcker har fått chans att inspirera så många nya läsare till att älska orden och de historiska händelser som jag skildrar i mina böcker.

På översta bilden ser du Carolina som hade med sig en komaskot som fick följa med eleverna när de reste och för att bli fotograferad på olika resmål. Den här gången fick jag äran att bli fotograferad tillsammans med den gulliga kon.

På andra bilden ser du Pontus som kommer från Bjärehovsskolan. Han blev lycklig ägare till många nya böcker. Ska bli spännande att höra vad han tycker om dem.

Det har varit en lång arbetsdag, som började för tolv timmar sedan när jag körde ned till Skåne. Idag har jag mött många med författardrömmar och jag hoppas att jag genom mina blogginlägg här på Skrivprocess/Skrivtips kan ge dem den hjälp de kände att de behövde få. Jag tror nämligen på det där som kallas för "Skicka vidare", vilket innebär att jag i den mån jag kan, försöker hjälpa andra att uppnå sina drömmar, precis som jag blev hjälpt innan jag slog igenom.

Nu ska jag strax umgås med man och hundar och kanske vara lite tyst under tiden. För idag har jag pratat större delen av dagen.

Måste bara berätta att när jag körde ned till Skåne i morse hade jag inte ro att lyssna på någon ljudbok, eftersom mina egna böcker pockade på uppmärksamhet. Därför lyssnade jag istället på Ring så spelar vi, med Lisa Syrén. Det var ett av de bästa Ring så spelar vi program som jag har hört. Om du vill lyssna på programmet kan du göra det på webbradion. Programmet var så underhållande att mina pockande böcker försvann bakåt in i mitt huvud och jag istället befann mig på Bjärehalvön tillsammans med publiken, gissade på frågorna, sjöng till musiken och kände att det här skulle komma att bli en toppendag, vilket det också blev!

Hoppas att du också har haft en underbar dag.

Kramisar Kim

4 kommentarer:

 1. Vi verkar aldrig vara på samma ställe även om det igentligen borde gå. På bokmässan (som jag hade tänkt och gå på) var jag på dop och inget annat hans med och nu när du var i mitt nya hemområde så är jag i Dalsland... Hoppas att våra vägar kommer korsas i framtiden i alla fall :)

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Hej Helly
  Snart kommer jag till Skåne för att signera igen, redan den 30 oktober finns jag på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Kanske vi ses då?
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Hejsan kim! Det var så roligt att träffa dej igår! Sen igår kväll har jag läst 106 sidor i Theos Pompeji. Den är ju gätte bra!Bobbo (kossan) tyckte också att det var kul att träffa dej. // Carolina (på bilden)

  SvaraRadera
 4. Hej Carolina
  Mycket trevligt att träffa dig också. Wow, du läser fort! Hör av dig och berätta vad du tycker om boken när du läst ut den. Du kan också gå in på www.roslagstext.se (mitt förlag) och skriva i gästboken vad du tycker om boken. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!