Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 3 februari 2013

På tur runt Island, massor av islandshästar och böcker!


Hösten 2009 var jag på Island i samband med att min bok Tillbaka till Pompeji släpptes på isländska (Aftur til Pompei). Nedan kan du följa min resa över halva Island och se många av de foton jag tog, samt titta på en liten kort filmsnutt. 
Här ser du mig på Island med en vulkan i bakgrunden.
Det här var en vanlig syn på Island, den blå himlen, islandhästar i förgrunden och fjällen i bakgrunden.
Nu har även Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse och Giljotinen kommit ut på isländska. Klicka på länkarna för att se de isländska bokomslagen och läsa mer om böckerna.

Jag förälskade mig direkt i Island. Mycket skiftande natur, olika färgskiftningar, olika bergsformationer. Vad sägs om det här berget?

Molnen var helt fantastiska på Island. (En enda gång till har jag fått uppleva fantastiska moln och det var i Kiruna här i Sverige.) Här är vi på väg upp mot fjällen på Island, det är solnedgång och under dagen har vi varit nära döden (se inlägget nedan) uppe i fjällen. Därför är det med bävan jag åker mot de höga bergstopparna och snömolnen.

Island är känd för sina varma källor och överallt pyste det i marken. Här ser du ånga ifrån heta källor.

Jag fotograferade isländshästarna. De var många och det var ofta en mäktig syn att se dem. Men det blev inte alltid de bästa fotona...

Det här tyckte jag var en läcker syn. Längst fram i ledet går en man och leder första hästen, de andra hästarna följer lydigt med på ett långt led. Önskar så att jag inte var allergisk mot hästar! Då hade jag tagit en tur när jag var i Islandshästarnas land!

Här står vi högt uppe på en bergstopp. Längst ned på fotot ser du vägen vi ska ned på, där ser du också en långtradare. Det vita utefter berget är varma källor. Häftigt!

Min man, Jan, hade varit på Island några år före min resa. Han hade frusit hela tiden. Därför köpte han mig en Canadien Goosejacka när han var i Kanada veckan innan jag skulle till Island. Jackan kom väl till pass. Inte för att det var så värst kallt, men det regnade lite då och då. Här står vi vid en gejser som alldeles strax ska få utbrott. Det var ett ryskt filmteam där också. Kika in på blogginlägget nedan så får du se utbrottet.

Här ser du hur det bubblar i gejsern i mitten. Fina färger, eller hur?

Jag var inte på Island på semester, utan för att promota min bok, så varje dag var det arbete, föreläsningar och signeringar, samt intervjuer av media. Här ser du affischen till min föreläsning på ett av biblioteken jag var på.

Förläggaren Elin var med vid alla mina framträdanden. För det mesta talade jag engelska, men här är det Elin som läger högt ur den isländska boken. Tror inte det hade blivit speciellt bra om jag hade läst. Du ser mig sitta i soffan och lyssna.

Missa nu inte alla de fantastiska bilderna på blogginläggen nedan. Har du aldrig varit på Island rekommenderar jag dig verkligen att besöka landet. En sagolik plats, underbara människor och magi! Jag har en bok om Island som ligger och skvalpar i mitt huvud. En dag kommer jag att skriva den, jag lovar!Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island:   
Kimselius är på väg till Island 
Första dagen på Island  
Andra dagen på Island besöker jag bland annat Pingvellir
Tredje dagen på Island har jag en nära-döden-upplevelse
Fjärde dagen på Island Selfoss och mycket mer
Femte dagen på Island Reykjavik  Sjätte dagen på Island Golden Circle 

Blogginlägg om Island med många foton:
Island Pingvellir Golden Circle

Filmer från Island:
Filmsnutt från Island 


Blogginlägg om Vulkanen Eyjafjallajökull:
Eyjafjallajökull på Island har fått utbrott 
Onormal tystnad på grund av vulkanutbrottet 
Vulkanförfattaren 
Vulkanaskan kväver migKramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

"Den här boken har en glöd som fångar känslan i Pompeji. Den tar dock slut alldeles för fort!" TI om Tillbaka till Pompeji.

Läs mer om Tillbaka till Pompeji.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

2 kommentarer:

 1. Läste ut Tillbaka till Pompeji i går. Härlig bok, jag hade älskat den om den funnits när jag var liten. Tidsresor fascinerade mig oerhört då. Men ... det roliga är ju att boken funkar ju precis lika bra i dag när jag är "lite" äldre. Tack för en trevlig läsupplevelse!

  SvaraRadera
 2. Hej Eva
  Tack! Ja, det är fascinerande med mina böcker att de har läsare i precis alla åldrar :-)
  Tänkte du fortsätta beta dig igenom alla 17 böckerna om Theo och Ramona? Kanske nästa bok blir Theos Pompeji?
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!