Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 november 2018

Det sjunde rummet av Erika Svernström

Det sjunde rummet av Erika Svernström

Erika Svernström skriver med sådan inlevelse att jag nästan var på väg att sluta läsa boken redan efter första stycket:

"Den övergivna hunden hade ylat i nästan två timmar utanför Coop-affären i lilla sommarstaden Lysekil. Nu höll hunden på att göra både affärsägaren och grannarna tokiga. Ingen av dem visste att hunden bara hade minuter kvar att leva innan den skulle dö."

Jag har svårt att läsa böcker där djur far illa, det är anledningen till att jag var på väg att ge upp. Som tur var gjorde jag inte det, för det var en otroligt spännande bok. Visst var den läskig och visst dog hunden, vilket var väldigt sorgligt eftersom ingen förstod vad det var den ville förmedla. Ändå var äventyret i sig fängslande och slutet perfekt för mitt gråtande hjärta.

En bok som var svår att lägga ifrån sig, när jag väl kommit över hundens död. Den har allt, mystik, spänning, oväntad upplösning och ett mysterium. Jag har älskat författarens tidigare böcker och så även denna. Läs den!

När Alvin och hans familj hälsar på mormor och morfar i Lysekil upptäcker barnen ett gammalt signalsystem bakom en tavla i köket. Man kan ringa från de sex olika rummen i huset, men en dag ringer det plötsligt från rum nummer sju. Men var är det sjunde rummet? Barnen börjar omedelbart leta samtidigt som oförklarliga saker händer runt dem. Varför har morfar och hunden blivit förgiftade? Vem gör inbrott utan att ta något? Varför vaknar Alvin exakt klockan 02:17 varje natt? Men framför allt - vem är det som ringer från det sjunde rummet?


 Den får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek. Du hittar även boken hos nätbokhandlarna, till exempel hos Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln.


Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!