Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 11 november 2018

En viktig bok Liam superhemligt av Marie Bosson Rydell

En viktig bok: Liam superhemligt av Marie Bosson Rydell

Igår berättade jag om boken Jespers supersinne av Marie Bosson Rydell. En bok man inte kan låta bli att älska.

Jag fick tipset att läsa de andra böckerna i serien Superviktigt. Blev glad när jag hittade Liam Superhemligt i recensionshögen. Hade hoppats på att hitta alla böckerna i serien, men tyvärr.

I Liam Superhemligt får vi följa samma personer som i Jespers supersinne. Det gör boken ännu starkare. I boken om Jesper är Liam en irriterande person. I Liams bok får man reda på den bakomliggande förklaringen. Han är utsatt för olika former av "hemligheter" i hemmet. Saker han inte får berätta, sådant som får honom att må dåligt. De har ingen mat hemma, därför äter han så mycket han kan i skolan. Han är mån om sin lillebror Kevin och när han inser att samma sak kanske snart kommer att hända lillebror, bestämmer han sig för att göra något åt det.

Ännu en välskriven, engagerande bok som gick rakt in i hjärtat. Författaren har förmågan att skildra varje individ så starkt att jag berörs och vill sluta Liam i min famn. Med andra ord mästerliga personskildringar! Ännu en bok jag önskar varenda skola hade i sitt bibliotek, gärna i varje klass. Det här är en viktig bok. Alla är vi olika, alla är vi unika och alla behöver bli sedda och hörda. Och det finns alltid en bakomliggande orsak till varför personerna är som de är. Ett måste i varje skola! Läs boken!

Även denna bok slutar med ett förklarande kapitel: Barnkonventionen. Sprid boken och låt fler få ta del av den! Den får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek. Du hittar även boken hos nätbokhandlarna, till exempel hos Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln.


Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!