Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 november 2018

Nya isländska översättningar Feigdarflan til Islands Döden på Island

Nya isländska översättningar Feigdarflan til Islands Döden på Island

Ett stort paket kom från Island, innehållande den översatta Döden på Island = Feigdarflan til Íslands, samt nytryck i pocketupplaga av Tillbaka till Pompeji = Aftur til Pompei.

Eftersom jag blev sjuk dagen efter att jag fått paketet har jag inte förrän nu satt in dem i bokhyllan. Det känns mäktigt att ha så många av mina böcker översatta till isländska.


Aftur til Pompeji/Tillbaka till Pompeji kom ut på isländska 2009 och blev på 2 månader utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island. Jag  jublade, liksom mina förläggare. Sedan har det bara fortsatt.

Ég er ekki norn/Jag är ingen häxa var nästa bok att bli översatt.

Bölvun Faraós/Faraos förbannelse. Till den boken valde förlaget ett annat bokomslag, men den sålde inte lika bra som de tidigare. Därefter har de fortsatt använda mina bokomslag och det fungerar bra.

Fallöxin/Giljotinen blev den fjärde boken att komma ut på isländska. Något som gjorde att jag fick många brev från mina isländska fans, de var lite förvånade att förlaget inte gav ut böckerna i rätt ordning.

Töfrasverdid/Riddarsvärdet. När den boken kom ut var det dags för mitt andra besök på Island. Då besökte jag de norra delarna och bodde i Akureyri en hel vecka, badade i varma källor och föreläste för fullt. Tv-team satt och väntade på hotellet en eftermiddag, det var fin middag där jag var hedersgäst och besök på biblioteket där jag föreläste.

Svartidaudi/Svarta Döden gav mig möjlighet att besöka Island en tredje gång. Den gången blev det föreläsningar på östra sidan av Island, samt ett besök på Hemön, eftersom min förläggare vill att jag ska skriva om öns historia.


Feigdarflan til Íslands/Döden på Island. Den sjunde översatta isländska boken kom ut nu i oktober. Den berättar om Islands dramatiska historia, från hur landet bildades fram till vår tid.Aftur til Pompei/Tillbaka till Pompeji i Pocket. Jag tycker omslaget är finare som pocket än inbunden, eftersom hela framsidan syns bättre, ingen ryggvikning.

Jag har skrivit nytt kontrakt med mitt isländska förlag. Den här gången är det på Vikingaträl som kommer ut nästa år. Dessutom är förhoppningen att min bok Pirater och vulkanutbrott på Island ska komma ut i september 2019, både i Sverige och på Island. Då reser jag till Island för att signera och föreläsa om boken.

Under större delen av mitt liv har jag drömt att få resa till Island, nu har jag varit där flera gånger, varje gång upptäcker jag något nytt. Mycket tack vare mina isländska förläggare som är måna om att jag ska lära känna Island så mycket som möjligt.

Island är det land som har översatt flest av mina böcker. Mina isländska fans väntar med spänning på varje ny bok, så gör även jag, för det brukar innebära en ny islandsresa för min del.

Här kan du ta del av mina resor till Island i bild och ord
ISLAND 2017

September 2017 var jag på Island för boksläpp av min bok Svarta Döden på isländska, Svartidudir. En magisk upplevelse. Har redan blivit bokat för att komma tillbaka maj 2019, med ännu en bok om Island. Du har väl inte missat Döden på Island och Det osynliga folket på Island?
Blogginlägg från min resa till Island 2017:
Island i mitt hjärta.
Föreläsning i Hella och Selfoss Island.
Vulkanen Hekla och Lavacenter på Island.
Lava på Hemön Island och boksignering. 
Det kommer fler blogginlägg om den här resan, har bara inte hunnit, det har varit en hektisk höst. 
 
2013
Hösten 2013 var jag tillbaka på Island, då var det dags för min femte bok, Riddarsvärdet, att komma ut där. Men det var inte förlaget som hade bjudit in mig, utan Nordens Förening som tog mig runt Island på en föreläsningsresa. Här kan du läsa om resan och se många fantastiska foton på Islands underbara natur.

Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2013:
Island är en magisk plats som väcker fantasin.
Akureyri på Island är en fantastisk plats.
Heta källor, Myvatn, Godafoss, Dimmurborgir och mystik på Island.
Föreläsningar i undersköna Akureyri på Island.
Vikingamuseet i Reykjavik.

2009

Hösten 2009 var jag på Island i samband med att min bok Tillbaka till Pompeji släpptes på isländska (Aftur til Pompei). Här kan du följa min resa över halva Island och se många av de foton jag tog och en liten kort filmsnutt. Jag har även bloggat om min resa efter att jag kom hem, där hittar du fler och andra foton.

Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2009: 
Kimselius är på väg till Island 
Första dagen på Island 
Andra dagen på Island besöker jag bland annat Pingvellir 
Tredje dagen på Island har jag en nära-döden-upplevelse 
Fjärde dagen på Island Selfoss och mycket mer  
Femte dagen på Island Reykjavik 
Sjätte dagen på Island Golden Circle 

Blogginlägg om Island med många foton:
Island Pingvellir Golden Circle

Blogginlägg om Vulkanen Eyjafjallajökull:
Eyjafjallajökull på Island har fått utbrott 
Onormal tystnad på grund av vulkanutbrottet 
Vulkanförfattaren 
Vulkanaskan kväver mig 

Filmer från Island:
Filmsnutt från Island 

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!