Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 20 mars 2020

Sparven som har byggt bo i min strupe av Fakhri Barzandeh

Sparven som har byggt bo i min strupe av Fakhri Barzandeh

När jag plockade fram den här boken ur min läshög mindes jag mötet med Fakhri Barzandeh, en trevlig person som jag nyss hade lyssnat på under en föreläsning. Vi bytte böcker med varandra. Jag är tacksam över vårt möte, annars kanske jag aldrig hade läst den här boken. Det är en bok jag inte hade velat vara utan.

Den här boken är en diktsamling som säger oändligt mycket, både om lidande, sorg och glädje. Jag kan varmt rekommendera dig att läsa den och ta till dig orden.


Fakhri Barzandeh, såg dagens ljus under en kall vinter år 1973, i den nordiranska staden Shahsavar. Under hela hennes barndom pågick kriget mellan Iran och grannlandet Irak. Allt som sedermera blev poesi var oundvikligen en reflektion över krig men också kärlek. Fakhri Barzandehs första diktsamling utkom 2001 i Iran och nominerades till årets bästa lyriksamling. Boken har översatts till engelska och här kommer ett urval av Fakhri Barzandehs dikter översatta till svenska av Meta Ottosson. Fakhri Barzandeh är bosatt i Sverige sedan 2013. 


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 

 Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!