Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 17 mars 2020

Corona Svarta Döden Pesten Digerdöden...

Corona Svarta Döden Pesten Digerdöden...

Jag, som har sett alla dessa sjuka, och att hela världen är omsluten av detta onda, väntande bland alla dessa döda på att döden ska komma, har åtagit mig att skriva ned vad jag ärligen sett eller hört, och för att skriften inte ska försvinna med författaren... eller arbetet med hantverkaren... har jag lämnat några pergament för att arbetet ska kunna fortgå, i den händelse att någon ännu lever i framtiden, att någon son av Adam har lyckats fly undan pesten och kan fortsätta det arbete jag påbörjat...

Han lät gåspennan sjunka ned i bläckhornet, tog stöd av bänken för att resa sig upp och gick sedan stapplande de få stegen till den enkla bristen. Där sjönk han ned med en djup suck av lättnad. Hans stund var kommen. John Clynn drog sitt sista skälvande andetag.


Det här är inledningen på min bok Svarta Döden, som handlar om pesten, digerdöden, som drabbade världen på 1300-talet. Då for folk inte över hela världen på samma sätt som vi gör nu under 2000-talet. Därför tog det några månader innan pesten tog sig vidare till nya världsdelar. Ändå fick pesten katastrofala följder. Hela gårdar, byar och socknar lades öde när invånarna utplånades av sjukdomen. 

Nu tror jag inte att vi kommer att se samma hemska följder som då, vi är bättre förberedda, har läkemedel och resurser för att bekämpa sjukdomar på ett helt annat sätt.

Ändå är jag faktiskt lite rädd just nu. När de igår gick ut och sa att alla från 70 år och uppåt skulle hålla sig hemma... Har haft svårt att sova inatt. Här hemma har vi åldern inne för att sitta i karantän. Jag har varit sjuk sedan några veckor tillbaka och dragit mig tillbaka för att inte smittas, även om jag tror det är vanlig influensa jag har.

Men efter att ha gjort en gedigen research inför boken Svarta Döden vet jag hur fort vardagen kan förändras. Nu när jag ser på nyheterna och rapporteringen om Corona blir jag ännu mer medveten om hur sårbara alla är.

Du kanske är trött på att höra om Corona, annars kan jag rekommendera dig att läsa Svarta Döden. För minns att i allt det mörka finns en strimma ljus. Bättre tider kommer, det har det alltid gjort!
 
Baksidestext till Svarta Döden
Det är Pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Det är en ohygglig katastrof som drabbar Europa.

Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar mitt i den pestsjuka staden. Där träffar de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon till slut avslöjar den för Theo och Ramona, är det något så fruktansvärt att de knappt tror att det är sant. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med Svarta Döden.

Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.

Några omdömen om boken:
"Det märks att Kimselius gjort en omfattande research inför den här boken vilket gör att miljöer och händelser känns obehagligt trovärdiga. Språket flyter fint och spänningen hålls på topp genom boken. Liksom tidigare böcker av Kimselius kommer säkert också denna bok att lånas ut flitigt." Biblioteket i Focus, Bibliotekarie Ulrika Thorbjörnsson.

"Kim Kimselius gör ingen läsare besviken... Man kan inte lägga den ifrån sig." Blekinge Läns Tidning, Hanna Josefsson.

"Realistisk fantasy - eller fantastisk realism?" Kvällspostens reporter Bengt Eriksson fascineras av Kims tidsresor för ungdomar i alla åldrar."

Var rädda om er och ta hand om varandra i den mån det är möjligt!

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 

Öppet Hus hos Kimselius 1-2 augusti 2020
 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  


 
 

2 kommentarer:

  1. Det var en intressant bok att läsa under dessa tider. Bra tips faktiskt, det ska jag dela vidare. :)

    SvaraRadera
  2. Hej David
    Tack för dina ord. Uppskattar att du delar vidare. Tack!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!