Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 19 mars 2020

Hur går det för dig med skrivandet?

Hur går det för dig med skrivandet?

Har du svårt att koncentrera dig så här i Coronatider? Gnager rädslan i dig, eller känner du irritation över att det pratas för mycket om pandemin. Går det ut över ditt skrivande?

Jag känner mig mer splittrad än normalt på grund av Corona. Jag försöker hålla mig uppdaterad av det som sägs, men det gäller också att stänga ned och försöka gå in i bubblan.

Mitt sätt är att stänga av radion, inte kika in på internet, utan fokusera på berättelsen. Ja, jag vet, det är lättare sagt än gjort. Men på något märkligt sätt fungerar det.

Det har skett en ökning av kursdeltagare på min skrivkurs på Distans. Kanske är det så att folk tar sig tid att göra det de länge har längtat efter, men tidigare inte har ansett sig ha tid till?

Nu när man slipper sitta i långa bilköper, åka tunnelbana och buss och istället jobba hemifrån... Tänk så mycket tid som frigörs till skrivandet, eller? Ta vara på den tiden!

Skriv om något som får dig att må bra. Kanske inte just den berättelse du håller på med. Skriv något annat. Kanske ska du gå in på Nordiska Museets minnesarkiv och skriva om din upplevelse av Coronaviruset? Hur har pandemin förändrat ditt liv? Nå, det kanske inte är rätt sätt att få dig att må bättre, men det kanske får orden att lossna, för hur det nu än är, vi översköljs med information och desinformation om pandemin varje dag. Gör något som får dig att må bättre och orden att flöda!

Skriv på! Vem vet, kanske det kommer en skrivtävling med temat Corona/Pandemi inom snar framtid. Då är det bra att vara beredd!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 

Öppet Hus hos Kimselius 1-2 augusti 2020
 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!    

2 kommentarer:

  1. Har läst att det finns en gammal genre med testamenten "skrivna" av djur, det kan också vara ett sätt att bearbeta sin ångest på avstånd...

    SvaraRadera
  2. Hej Hanna
    Det var ett intressant förslag. Bra tänkt!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!